Trimite unui prieten

Spații de parcare în șanțul Cetății, în locul unei construcții dezafectate

Joi , 12 Iulie 2018, 15:25

Exportă PDF - Spații de parcare în șanțul Cetății, în locul unei construcții dezafectate Tipărește pagina - Spații de parcare în șanțul Cetății, în locul unei construcții dezafectate Trimite unui prieten - Spații de parcare în șanțul Cetății, în locul unei construcții dezafectate
Spații de parcare în șanțul Cetății, în locul unei construcții dezafectate

Începând din anul 2018, Primăria Oradea a trecut de la simpla amenajare a unor spații de parcare între blocuri la adevărate proiecte de regenerare urbană, fie prin reconfigurarea unor zone de locuit, fie prin demolarea unor clădiri dezafectate.

„Așa cum a fost anunțat, în șanțul Cetății, zona din spatele sediului Poliției Rutiere, care este o zonă aglomerată, vom amenaja spații de parcare pe soluția convenită cu asociațiile de proprietari. Ieri după-masă am avut o întâlnire cu cetățenii din zonă, urmând ca la sfârșitul lunii iulie să înceapă lucrările de amenajare", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Înainte de începerea lucrărilor, construcția dezafectată existentă în această zonă a fost achiziționată în urma unei hotărâri a Consiliului Local, fiind demolată.

Realizarea obiectivului "Lucrări pentru siguranța circulației - Șanțul Cetății" se va derula pe parcursul a trei etape, pe o perioadă de maximum 3 luni, începând cu sfârșitul lunii iulie.

Lucrările vor fi realizate de SC Drumuri Bihor SA, prin Programul de întreținere, reparații străzi și trafic rutier în municipiul Oradea și vor cuprinde în principal următoarele:

- Amenajarea de spații de parcare, aproximativ 150 de locuri;

- Reabilitarea carosabilului, prin refacerea zonelor deteriorate și în final așternerea unui strat de asfalt, cu protejarea spațiilor verzi și a arborilor din zonă;

- Asigurarea colectării și scurgerii apelor meteorice de pe platformele amenajate;

- Asigurarea iluminatului public.

Termenele propuse pentru lucrări sunt informative. Corelat cu condițiile climatice și respectiv cu eventualele lucrări de intervenții la rețelele de utilități din zonă, aceste termene vor putea suferi modificări.

 

 

 

 

Galeria foto - Spații de parcare în șanțul Cetății, în locul unei construcții dezafectate

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert