Trimite unui prieten

Străzile Independenței și Alecsandri vor fi legate printr-o alee pietonală

Miercuri , 24 Iunie 2020, 14:18

Exportă PDF - Străzile Independenței și Alecsandri vor fi legate printr-o alee pietonală Tipărește pagina - Străzile Independenței și Alecsandri vor fi legate printr-o alee pietonală Trimite unui prieten - Străzile Independenței și Alecsandri vor fi legate printr-o alee pietonală
Străzile Independenței și Alecsandri vor fi legate printr-o alee pietonală

În cursul lunii iunie, au început lucrările de amenajare a accesului pietonal între străzile Independenței și Vasile Alecsandri.

Accesul pietonal care urmează a fi amenajat se află în incinta unei foste fabrici și va scurta drumul dintre parcarea subterană de pe strada Independenței și pietonala Vasile Alecsandri. Lungimea totală a accesului pietonal este de aproximativ 92 m.

Lucrările sunt executate pe baza contractului de lucrări nr. 219558/03.06.2019 dintre Municipiul Oradea și asocierea formată din S.C. GAVELLA COM S.R.L., PORFIDO ED ARTE CONSORZIO STABILE și S.C. EDILDRUM CONSTRUCT  S.R.L.

Prețul contractului este de 884.524,26 lei fără TVA, iar realizarea obiectivului presupune o lună de proiectare și trei luni execuția lucrărilor. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 11.09.2020. Până în prezent au fost prestate serviciile de proiectare, fiind elaborate fazele PAC și PTE.

Pentru accesul de pe strada Independenței s-a prevăzut un acces auto, cu lățimea de 7 m, realizat din cubeți din porfir. Trotuarul cu o lățime de circa 4 m din lespezi de piatră porfir este mărginit de accesul auto cu o bordură, realizată din granit auriu.

La mijlocul lățimii trotuarului se va realiza o rigolă longitudinală din porfir pentru colectarea apelor. Profilul transversal este în două ape, cu panta spre rigola centrală, apa colectată fiind evacuată în canalizarea pluvială a orașului.

Până în prezent au fost realizate următoarele lucrări:

- înlăturarea vegetației de pe amplasament;

- spargerea platformei betonate existente, pe lățimea accesului pietonal.

În cadrul lucrărilor se vor executa eliberarea amplasamentului prin demolarea confecțiilor metalice și a platformei betonate existente, trasarea accesului auto și a delimitării de accesul pietonal precum și executarea fundației pentru trotuar, respectiv a structurii rutiere.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

Galeria foto - Străzile Independenței și Alecsandri vor fi legate printr-o alee pietonală

Fișiere - Străzile Independenței și Alecsandri vor fi legate printr-o alee pietonală

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2