Trimite unui prieten

Târgul de Crăciun Oradea vine cu surprize

Miercuri , 15 Noiembrie 2017, 15:24

Exportă PDF - Târgul de Crăciun Oradea vine cu surprize Tipărește pagina - Târgul de Crăciun Oradea vine cu surprize Trimite unui prieten - Târgul de Crăciun Oradea vine cu surprize
Târgul de Crăciun Oradea vine cu surprize

Ediția a treia a Târgului de Crăciun Oradea își va deschide porțile în data de 30 noiembrie, ora 18:00, în Piața Unirii, într-un decor de poveste care va aduce magia sărbătorilor de iarnă în sufletele celor ce îi trec pragul.

Evenimentul a fost prezentat azi, 15 noiembrie 2017, într-o conferință de presă, de către viceprimarul Florin Birta, Mihai Jurca, directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR) și Angela Lupșea, directorul Muzeului Cetății şi Oraşului Oradea.

Două locații vor întâmpina orădenii, dar și turiștii, în acest an la Târgul de Crăciun Oradea:  Piața Unirii (30 noiembrie - 31 decembrie), sub sloganul Simte magia Crăciunului și Cetatea Oradea (8 - 17 decembrie), sub sloganul Tradiții și obiceiuri de Crăciun. Orașul Oradea se aliniază, astfel, celor mai mari orașe europene, precum: Viena, Budapesta sau Praga, dar și celor românești: Sibiu, Cluj-Napoca sau București, în intenția de a reda magia și spiritul sărbătorilor de iarnă, pe toata perioada lunii decembrie.

Viceprimarul Florin Birta a anunțat că, în perioada 28 noiembrie, ora 18:00 - 2 ianuarie, ora 14:00, circulația mașinilor în Piața Unirii, de la strada Primăriei până la strada Iuliu Maniu, va fi închisă. Vizitatorii vor putea parca gratuit în curtea primăriei, după ora 16:00, pe toată perioada târgului.

„În 30 noiembrie, când va vea loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, va avea loc și aprinderea iluminatului de sărbători, tot în Piața Unirii, de la ora 18:00. În Piața Unirii va mai fi montat un brad, acel brad care a fost montat și anul trecut, iar atât bradul cât și instalațiile de iluminat din Piața Unirii cât și din oraș vor fi asigurate de către firma Luxten, gratuit, în baza contractului de concesiune existent între primărie și firma respectivă", a specificat Florin Birta.

Roată-gigant în Piaţa Unirii

Pe lângă brad, orașul va avea în premieră o roată gigantică, de 16 metri înălțime, care va fi montată în cadrul Târgului de Crăciun, Oradea fiind singurul oraș din ţară care va avea o astfel de roată în cadrul Târgului de Crăciun. Vor fi montate, de asemenea, proiectoare pe stâlpii din Piața Unirii care vor proiecta lumini ambientale de sărbători pe toate clădirile din Piața Unirii.

Bugetul total alocat de către Consiliul Local pentru organizarea Târgului de Crăciun se ridică la 500.000 lei, care va fi completat de alte sponsorizări pe care APTOR le va obține de la firmele care doresc să ajute la organizarea acestui eveniment.

Detalii legate de evenimentele din Piața Unirii și Cetatea Oradea au fost prezentate de Mihai Jurca, directorul APTOR și Lupșea, directorul Muzeului Cetății.

Mihai Jurca a menționat că evenimentele din Piața Unirii și cele din Cetatea Oradea vor fi complementare. „Astfel, în Cetatea Oradea vorbim despre un eveniment dedicat tradițiilor specifice sărbătorilor de iarnă românești - tradiții de Crăciun - un concept pe care încercăm să îl dezvoltăm de la an la an. În Piața Unirii vorbim despre un Crăciun urban, specific orașelor europene, unul care aduce în atenția publicului în primul rând arhitectura de care beneficiem, pentru că suntem și sperăm să fim unul din cele mai frumoase târguri de Crăciun din România și datorită contextului în care ne aflăm."

Pentru a atrage turiști și pentru a promova Târgul de Crăciun din Oradea, în decembrie se vor organiza două acțiuni. Una dintre aceste campanii va fi în cadrul cooperării cu Blue Air, în București, o campanie radio de promovare a orașului, care va avea și un premiu constând într-un sejur de Crăciun la Oradea pentru două persoane. În al doilea rând, se vor organiza acțiuni distincte pentru a promova Târgul de Crăciun pe piața din Ungaria și în România, zona capitalei. Vor fi organizate două vizite cu jurnaliști din Budapesta și din România, la care va fi prezentat orașul ca destinație și evenimentul Târgul de Crăciun.

Directorul APTOR a prezentat și amenajarea Pieței Unirii pe perioada evenimentului. În acest an, patinoarul se va muta în zona Băncii Feroviare, iar în apropierea scenei, în zona bradului de Crăciun,vor fi amenajate căsuțele pentru comercianți. Zona Bisericii cu Lună va fi zona atracțiilor și zona de mâncare. Pe partea cealaltă va fi Atelierul lui Moș Crăciun, iar cu Moș Crăciun copiii se vor putea întâlni în apropierea bradului. O altă noutate este amplasarea unui cort încălzit de 200 mp în apropierea bradului, cu foi transparente, în care vizitatorii vor putea lua masa.

Programul târgului va include o serie de activități și momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii sau căsuțele cu cadouri pentru cei dragi. Pe scena Târgului vor evolua Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Narcisa Suciu, Nicola, Boney M, Ştefan Bănică Jr şi alţii. Nu vor lipsi nici activitățile pentru cei mici, ei având parte de multe surprize: pe lângă activitățile tradiționale, se va realiza și atelierul Moșului, Căsuța lui Moș Crăciun și ieslea tradițională, care în acest an va fi montată în Cetatea Oradea. În Piața Unirii, ieslea care reprezintă scena nașterii lui Isus va fi proiectată pe catedrala Romano-Catolică Sfântul Ladislau.

Cina porcului la Cetate

Cetatea Oradea va fi locul în care orădenii și vizitatorii vor putea să vadă și să se bucure de tradițiile specifice sărbătorilor de iarnă. Detalii legate de evenimentele aici au fost prezentate de către Angela Lupșea.

Meșteri populari, producători locali, dar și spectacole de colinzi vor purta Cetatea Oradea într-o atmosferă magică. Casa Vinului, Casa cu Bunătăți, Cina Porcului, atelierele handmade, ornamentele de Crăciun și Târgul Vintage sunt doar câteva din surprizele Cetății. Cei mici se vor putea bucura de ateliere în care să-și producă propriile globuri de sticlă sau ornamente de Crăciun.

Tradițiile culinare și bucatele după rețetele bunicii vor fi aduse de doi masterchefi renumiți: Horia Vârlan și Antonio Passarelli. Vizitatorii vor putea cumpăra produse proaspete din carne sau preparatele care vor fi pregătite acolo.

„Pentru că este lua cadourilor, Muzeul Cetății s-a gândit să ofere vizitatorilor un cadou, adică în cele două weekenduri, 9-10 și 16-17, intrarea să fie gratuită la muzeu, precum și ghidajul în limba română și maghiară", a spus Angela Lupșea.

Programul detaliat al Târgului de Crăciun poate fi vizualizat în atașamentul știrii.

 

Partener principal: Raiffeisen Bank

PARTENERI: Andromi, Magic FM, Coca Cola, ACPPA CRISANA, Careffour Era Oradea, MyDeck și Restaurantul Queens

PARTENERI MEDIA: InfoOradea.ro și Ghid Local Oradea

PARTENER DE IMAGINE: Bizmart

 

Fișiere - Târgul de Crăciun Oradea vine cu surprize

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert