Trimite unui prieten

Trafic mai fluent pe centură: a fost finalizată breteaua de ocolire a pasajului suprateran din zona Universității

Luni , 14 Septembrie 2020, 16:29

Exportă PDF - Trafic mai fluent pe centură: a fost finalizată breteaua de ocolire a pasajului suprateran din zona Universității Tipărește pagina - Trafic mai fluent pe centură: a fost finalizată breteaua de ocolire a pasajului suprateran din zona Universității Trimite unui prieten - Trafic mai fluent pe centură: a fost finalizată breteaua de ocolire a pasajului suprateran din zona Universității
Trafic mai fluent pe centură: a fost finalizată breteaua de ocolire a pasajului suprateran din zona Universității

Începând de luni, 14 septembrie, circulația pe şoseaua de centură a municipiului Oradea se desfășoară în condiții mai bune în dreptul pasajului suprateran din zona Universității, aflat în lucru. Breteaua de ocolire a pasajului a fost finalizată, astfel că traficul dinspre Cluj nu mai e deviat în cartierul Europa, pe străzile Universității și Islazului.

Reamenajarea intersecției prin pasajul denivelat între drumul de centură al Municipiului Oradea și strada Universității este unul dintre cele mai complexe șantiere la care se lucrează acum în Oradea. Forarea celor 53 de piloți care susțin grinzile pasajului, începută în data de 11 august 2020, s-a încheiat. „Termenul de finalizare a acestui pasaj este aprilie 2021, conform contractului, dar după discuțiile avute cu constructorul, dacă vremea ne va permite, estimăm că spre final de an circulația să se poată face deja pe deasupra pasajului, astfel încât traficul de pe centură să nu mai fie gâtuit", a precizat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările au demarat în octombrie 2019, iar valoarea contractului de lucrări este de 30.103.485,75 lei (fără TVA). Lucrările sunt executate de S.C Porr Construct SRL.

Pe sub pasaj va exista o trecere pietonală, iar după finalizarea acesteia, administrația locală va realiza o pistă de biciclete pe strada Universității care va face legătura și cu noua Sală  de Sport Polivalentă, astfel încât după ce vor fi finalizate toate lucrările în zonă, inclusiv accesele pietonale, accesul pe biciclete să devină mult mai facil spre Piața 100.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

 

Galeria foto - Trafic mai fluent pe centură: a fost finalizată breteaua de ocolire a pasajului suprateran din zona Universității

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421