Trimite unui prieten

Tramvaiele fabricate la Astra Arad au început să circule în Oradea

, 2 August 2020, 9:30

Exportă PDF - Tramvaiele fabricate la Astra Arad au început să circule în Oradea Tipărește pagina - Tramvaiele fabricate la Astra Arad au început să circule în Oradea Trimite unui prieten - Tramvaiele fabricate la Astra Arad au început să circule în Oradea
Tramvaiele fabricate la Astra Arad au început să circule în Oradea

Sâmbătă, 1 august 2020, la ora 7.30, a plecat în cursă, având călători la bord, noul tramvai Imperio, fabricat la Astra Arad.

Călătorii care au urcat în staţia Nufărul şi-au exprimat cu voce tare admiraţia, dar şi încântarea de a fi primii orădeni care circulă cu aceste tramvaie cu podea joasă. Impresiile „la cald" au fost acelea de confort, de estetic, de silenţios şi, nu în cele din urmă, de mândrie. Au impresionat, de asemenea, şi informaţiile, atât cele vizuale (harta liniei cu staţiile afişate pe ecranele din interior), cât şi cele acustice (staţia în care urmează să oprească tramvaiul, avertizarea în ce priveşte validarea cardului de călătorie şi a biletelor), destinate călătorilor. Camerele de supraveghere din interior au fost considerate ca fiind un plus în ceea ce priveşte siguranţa pe parcursul călătoriei.

Cu cele 4 garnituri Imperio, Oradea are cea mai bună flotă de tramvaie din ţară.

După finalizarea tuturor probelor, cele patru garnituri de tramvai vor circula pe toate liniile din oraş.

Până la sfârşitul anului, urmează să sosească la Oradea alte şase tramvaie Imperio din cele 20 care au fost comandate în total. Achiziția acestor tramvaie este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune şi sunt eficiente din punct de vedere energetic, având un sistem de frânare cu recuperarea energiei. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, totodată există rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități.

 

 

Situatie Covid
Sondaj de opinie - Zona Metropolitană Oradea
Consultare Plan Mobilitate Urbana
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421