Trimite unui prieten

Un nou regulament de întreținere a fațadelor imobilelor

Miercuri , 19 Decembrie 2012, 14:40

Exportă PDF - Un nou regulament de întreținere a fațadelor imobilelor Tipărește pagina - Un nou regulament de întreținere a fațadelor imobilelor Trimite unui prieten - Un nou regulament de întreținere a fațadelor imobilelor
Un nou regulament de întreținere a fațadelor imobilelor

 

Primăria municipiului Oradea a elaborat în anul 2004 regulamentul privind întreținerea fațadelor imobilelor din Oradea , care a fost aprobat prin HCL  973. Având în vedere faptul că în ultimii ani au intervenit modificări în legislație, în acest context se propune reactualizarea regulamentului și reconsiderarea capitolului referitor la sancțiuni.

Astfel, în cursul ședinței Consilului Local de ieri, consilierii locali au aprobat abrogarea regulamentului de întreținere a fațadelor aprobat prin HCL 973/2004 și au aprobat regulamentul de întreținere a fațadelor realizat în urma dezbaterii publice din data de 19.11.2012.

Noul regulament are ca obiectiv principal asigurarea calității mediului construit, prin atingerea unor obiective precum: asigurarea unui climat de siguranță pe domeniul public (trafic pietonal și rutier), ridicarea conștiinței civice a cetățenilor privind apartenența la oraș, creșterea atractivității turistice și investiționale, gestionarea eficientă a partimonului construit.

Totodată, obiectul regulamentului îl constituie și elaborarea cadrului legal de aplicare a obligațiilor și sancțiunilor referitoare la întreținerea la standarde de calitate a imobilelor de către proprietarii de imobile în teritoriul administrativ al municipiului precum și prevenirea accidentelor datorate neîntreținerii fațadelor imobilelor.

Mai multe detalii legate de acest subiect, precum și regulamentul de întreținere a fațadelor imobilelor în municipiul Oradea le găsiți în atașament.

 

 

Fișiere - Un nou regulament de întreținere a fațadelor imobilelor

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta