Trimite unui prieten

Vineri își deschide porțile prima ediție a Târgului de Crăciun în Cetatea Oradea

Miercuri , 2 Decembrie 2015, 14:22

Exportă PDF - Vineri își deschide porțile prima ediție a Târgului de Crăciun în Cetatea Oradea Tipărește pagina - Vineri își deschide porțile prima ediție a Târgului de Crăciun în Cetatea Oradea Trimite unui prieten - Vineri își deschide porțile prima ediție a Târgului de Crăciun în Cetatea Oradea
Vineri își deschide porțile prima ediție a Târgului de Crăciun în Cetatea Oradea

Viceprimarul Huszar Istvan, city-managerul Eduard Florea şi directorul Mircea Oaie, de la Direcția Monitorizare Cheltuieli de Funcționare și Organizare Evenimente din Primăria Oradea, au susținut azi, 2 decembrie, o conferință de presă în care au anunțat evenimentele pregătite în acest an de municipalitate pentru Târgul de Crăciun.

Târgul de Crăciun 2015 este organizat de Primăria Municipiului Oradea pentru prima oară în Cetatea Oradea, în perioada 4 - 31 decembrie, în intervalul orar 12:00 - 21:00 (în zilele de luni până vineri, inclusiv) şi 10:00 - 21:00 (în zilele de sâmbătă şi duminică).

Conform detaliilor prezentate de către edilii orădeni, pentru acest târg municipalitatea pune la dispoziţia orădenilor programe variate, care să atragă toți membrii familiei.

În ultimele zile, la Cetate au fost amplasate 30 de căsuţe de lemn, în vederea comercializării de produse specifice de sărbători: produse alimentare tradiţionale, ciocolată de casă, turtă dulce, produse de patiserie, decoraţiuni şi cadouri de sărbători, aranjamente florale, felicitări şi suveniruri, vin şi pălincă naturală din fructe, precum şi altele.

Totodată, în cadrul târgului vor exista şi două zone comerciale în aer liber, rezervate alimentaţiei publice, precum şi două spaţii pentru prezentare şi comercializare de vin, unde vor fi prezente vinotecile Vura şi Millesime.

De asemenea, un spaţiu în aer liber, situat la intrarea în Cetate, în partea dreaptă, este alocat realizării unui târg de brazi. Un alt spaţiu în aer liber este prevăzut pentru jocuri gen carusel, trenuleţ pentru copii.

Tot în Cetate va fi amplasată ieslea cu scena naşterii Mântuitorului, care în anii anteriori a fost așezată în Piaţa Unirii, în faţa Primăriei, reabilitarea ei fiind realizată și în acest an în colaborare cu studenții de la Universitatea Oradea, a menționat Mircea Oaie.

Programe speciale de sărbători pe scena Târgului

Târgul de Crăciun va debuta în după-amiaza zilei de 4 decembrie, la ora 17,  cu o paradă a cel puţin 250 de moşuleţi de la Liceul Greco-Catolic şi cu un spectacol de colinde susţinut de coruri teologice aparţinând mai multor confesiuni.

Municipalitea a pregătit programe speciale și pentru copii, astfel încât copiii care vor veni la Târgul de Crăciun însoţiţi de părinţi sau de cadrele didactice vor putea să participe la Atelierele lui Moş Crăciun din cadrul Târgului, fiind organizate totodată și ateliere de creaţie mesteşugărești și pentru adulți.  Orarul acestora va fi afișat la intrarea în ateliere, părinții având posibilitatea de a programa copiii.

Tot în cadrul târgului, copiii vor putea să lase mesaje Moşului într-o urnă special amenajată pentru acest eveniment. Moş Crăciun va fi prezent la Târg în fiecare zi, între orele 17:00 - 20:00, de luni până vineri, sâmbăta între orele 12:00 - 15:00, iar în zilele de duminică între orele 16:30 - 19:30. Moşul va avea amenajat un spaţiu propriu, unde copiii îşi vor putea face fotografii şi vor putea interacţiona cu el.

Eduard Florea a spus că Primăria Municipiului Oradea a pregătit pentru acest Târg şi un program artistic de scenă, pentru fiecare zi a săptămânii, începând din 4 până în 24 decembrie. Programul artistic se desfăşoară cu începere de la ora 17:00, în fiecare după-amiază fiind deja planificate spectacole de colinde şi obiceiuri tradiţionale de Crăciun, cu participarea unor coruri teologice, a unor coruri liceale, a corurilor bisericeşti, a corurilor şi ansamblurilor folclorice, precum şi a unor interpreţi de muzică populară.

În acest eveniment sunt incluşi în jur de 40 de artişti individuali, dintre care amintim: Lavinia Chifor, Paula Lezeu, Andrei Dem, Andreea Suciu, Simona Cap, Romina Suciu, Violeta Gherman, Ioana Urs, Andreea Puşcaş, Adriana Ştiube, precum şi peste 30 de coruri, grupuri sau formaţii, precum Rock Filarmonica, Ansamblul Folcloric „Auşana", Ansamblul Folcloric „Nuntaşii Bihorului", Ansamblul Folcloric „Doruleţ" din Luncşoara, Ansamblul Folcloric „Codrenii Bihorului" din Roşia, Ansamblul Folcloric „Cununa de pe Criş" din Tilecuş, Ansamblul Folcloric „Florile Bihorului" şi Grupul Vocal „Florile Bihorului" de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, Corul Voces, Grupul Meda Music şi Grupul Vivere etc.

Invitatul de onoare al Târgului de Crăciun din Oradea este artistul Marius Ciprian Pop, care va urca pe scenă în seara zilei de 23 decembrie, în cadrul unui spectacol din care mai face parte Ansamblul Folcloric Lioara al Şcolii de Arte „Francisc Hubic".

Legat de acest eveniment, viceprimarul Huszar Istvan a menționat: "Mulțumesc pe această cale orădenilor școlilor, corurilor, artiștilor etc. care au răspuns în mod favorabil acestei inițiative și s-au înscris în programul târgului, un târg de Crăciun realizat de către orădeni, pentru orădeni. Sper ca acest eveniment să-şi atingă scopul propus și să aducă un strop de fericire și bucuria Crăciunului în sufletul orădenilor!"

Eduard Florea a menționat că, pentru prima dată în Oradea, vizitatorii târgului vor putea achiziționa și o cană specifică a Târgului de Crăciun, cu elementele decorative specifice, la un preț de 6 lei, iar cazul în care vor dori să guste și un vin fiert, acesta, împreună cu cana, va costa 10 lei.

În ziua de 24 decembrie, la orele amiezei, la Târg va sosi și Moş Crăciun, iar în data de 31 decembrie, tot în Cetate va fi organizat și Revelionul.

În atașament găsiți programul detaliat al Târgului de Crăciun.

 

 

Galeria foto - Vineri își deschide porțile prima ediție a Târgului de Crăciun în Cetatea Oradea

Fișiere - Vineri își deschide porțile prima ediție a Târgului de Crăciun în Cetatea Oradea

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421