Trimite unui prieten

Ziua Drapelului Național, sărbătorită în faţa Primăriei Oradea

Vineri , 26 Iunie 2020, 13:43

Exportă PDF - Ziua Drapelului Național, sărbătorită în faţa Primăriei Oradea Tipărește pagina - Ziua Drapelului Național, sărbătorită în faţa Primăriei Oradea Trimite unui prieten - Ziua Drapelului Național, sărbătorită în faţa Primăriei Oradea
Ziua Drapelului Național, sărbătorită în faţa Primăriei Oradea

Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, autorităţile locale au organizat azi, 26 iunie, în faţa Primăriei Oradea, o ceremonie militară.

Ceremonia a debutat cu oficierea slujbei de sfinţire a drapelului naţional la Biserica cu Lună, urmată de prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă în faţa Primăriei.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat că Tricolorul - roșu, galben și albastru - să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Din partea Primăriei Oradea a participat la manifestări viceprimarul Florin Birta, iar din partea Prefecturii Bihor prefectul Dumitru Țiplea. Acesta din urmă a transmis celor prezenți mesajul prim-ministrului României, Ludovic Orban, urmat de un discurs privind semnificaţia Zilei Drapelului Naţional, care a fost rostit de lect. univ. dr. Radu Românașu.

Drapelul României a fost apoi înălţat pe catarg, iar în finalul ceremoniei, s-a intonat Imnul Naţional al României şi a avut loc defilarea gărzii de onoare.

 

 

Galeria foto - Ziua Drapelului Național, sărbătorită în faţa Primăriei Oradea

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2