Trimite unui prieten

ZIUA PĂCII SĂRBĂTORITĂ ALĂTURI DE SENIORI ȘI DE TINERII CU DIZABILITĂȚI

Marti , 21 Septembrie 2021, 11:24

Exportă PDF - ZIUA PĂCII SĂRBĂTORITĂ ALĂTURI DE SENIORI ȘI DE TINERII CU DIZABILITĂȚI Tipărește pagina - ZIUA PĂCII SĂRBĂTORITĂ ALĂTURI DE SENIORI ȘI DE TINERII CU DIZABILITĂȚI Trimite unui prieten - ZIUA PĂCII SĂRBĂTORITĂ ALĂTURI DE SENIORI ȘI DE TINERII CU DIZABILITĂȚI
ZIUA PĂCII SĂRBĂTORITĂ ALĂTURI DE SENIORI ȘI DE TINERII CU DIZABILITĂȚI

Direcția de Asistență Socială Oradea, alături de fidela colaboratoare a instituției, d-na Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România au marcat Ziua Internațională a Păcii printr-un eveniment deosebit desfășurat la Centrul Multifuncțional din Ioșia. Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe data de 21 septembrie, fiind un omagiu adus păcii prin educaţie şi conştientizare publică .

Astfel, seniorii din comunitate, alături de tinerii cu dizabilități din cadrul Asociației Româno-Germană Alsterdorf, au avut parte de o zi festivă.

Directorul DAS Oradea, d-na Anca Grama, a deschis evenimentul: "Mă bucur că sunt astăzi aici, să sărbătoresc alături de dumneavoastră Ziua Internațională a Păcii și vă doresc să fiți alături unii de alții, să vă iubiți, să treceți cu bine peste toate obstacolele și încercările vieții, cu speranță și pace. Având pace în familie, ai pace în inimă şi astfel poţi dărui lumii ceea ce are nevoie. Nu putem convieţui fără a fi armonie între noi, fără a ne considera egali, aşa cum ne-a creat Dumnezeu".

D-na Miorița Săteanu a expus într-un frumos discurs însemnătatea acestei zile: "Astăzi sărbătorim o zi mare, care este pacea. Pacea este acea linişte când nu se aude nicio mitralieră, când nu cade nicio bombă şi nu se omoară oamenii între ei, iar toată lumea se înțelege şi se iubeşte.Cel mai important este ca pacea și dragostea să fie prezente între oameni şi mai ales în familie".

Prezent la eveniment, d-l Adrian Bojan, interpret consacrat de muzică populară, a încântat auditoriul cu bine cunoscute piese de muzică populară care au ridicat în picioare persoanele prezente și au încins împreună o horă spre marea bucurie atât a tinerilor cât și a seniorilor.

În virtutea bunei colaborări pe care Direcția de Asistență Socială Oradea o are cu organizațiile neguvernamentale din municipiul Oradea, Asociația Româno-Germană Alsterdorf, din anul 2017, sprijină autoritatea locală și desfășoară diverse activități cu persoanele vârstnice din cartier și tinerii cu dizabilități, la Centrul Multifuncțional din Ioşia, de pe strada Cazaban.

La finalul evenimentului invitații au împărtășit amintiri frumoase de la evenimentele din anii trecuți, ocazionate de această sărbătoare, la un ceai și gustări asortate, un start bun pentru un început de săptămână înfrigurat, de toamnă.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

 

 

Galeria foto - ZIUA PĂCII SĂRBĂTORITĂ ALĂTURI DE SENIORI ȘI DE TINERII CU DIZABILITĂȚI

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator