Trimite unui prieten

Coridor verde în zona străzii Ion Bogdan

Miercuri , 11 Aprilie 2018, 15:35

Exportă PDF - Coridor verde în zona străzii Ion Bogdan Tipărește pagina - Coridor verde în zona străzii Ion Bogdan Trimite unui prieten - Coridor verde în zona străzii Ion Bogdan
Coridor verde în zona străzii Ion Bogdan

Viceprimarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinţei de presă de azi, 11 aprilie, detalii despre amenajarea coridorului verde din str. Ion Bogdan. Zona Metropolitană Oradea este cea care s-a ocupat de studiul de fezabilitate al acestui proiect.

Prezent la conferinţă, directorul ZMO, dl. Adrian Foghiş a spus: "Acest coridor verde se încadrează alături de zona Veteranilor şi cartierul Soarelui în proiectele pe care le   pregătim pentru Axa 4.2".

''Acest proiect îl vom depune spre finanţare pe fonduri europene. Suprafaţa totală a coridorului verde este de cca 15.000 mp, iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 4.750.000 lei fără TVA, zona aflându-se în spatele terenurilor de sport construite în cursul anului trecut de Primăria Oradea. În finalul lucrărilor, aici va fi un parc frumos, cu o suprafaţă de 6500 mp de gazon, cu locuri de joacă pentru copii, terenuri destinate tenisului de masă,  piste de biciclete, alei şi platforme, pergole, jardiniere de flori", a spus viceprimarul Florin Birta.

Piesele de rezistenţă ale parcului vor fi pajiştea şi zona de agrement dominată de prezenţa pinilor existenţi şi a pavilionului central - zona ideală pentru organizarea evenimentelor, în jurul căruia se vor amenaja spaţii plantate, circulaţii pietonale şi parţial carosabile, mobilier urban şi diferite zone de interes, destinate sportului pentru fiecare vârstă.

În total,  se vor planta 153 de arbori.

Termenul de finalizare a investiţiei este 6 luni, din momentul încheierii procedurii de licitaţie.

 

 

Galeria foto - Coridor verde în zona străzii Ion Bogdan