Trimite unui prieten

Investiţii importante în sistemul sanitar orădean

Sambata , 10 Decembrie 2011, 15:59

Exportă PDF - Investiţii importante în sistemul sanitar orădean Tipărește pagina - Investiţii importante în sistemul sanitar orădean Trimite unui prieten - Investiţii importante în sistemul sanitar orădean
Investiţii importante în sistemul sanitar orădean

Primăria Oradea a inaugurat azi, 10 decembrie, în prezenţa primarului Ilie Bolojan, a viceprimarilor Biro Rozalia şi Gheorghe Carp, a actualului ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, a fostului ministru Cseke Attila, dar şi a reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea,  finalizarea a două lucrări foarte importante pentru sistemul sanitar orădean: Ambulatorul Integrat de la Maternitatea Oradea (Staţionar III) şi etajul VIII al Staţionarului I (Spitalul Judeţean), etaj care găzduieşte atât Clinica de Medicină Internă II şi Diabetologie, cât şi Clinica de Neurologie.

„Inaugurarea acestui Ambulator Integrat este o premieră atât pentru municipalitate, cât şi pentru sistemul medical orădean. Mulţumesc d-lui Cseke Atilla, care ne-a oferit tot sprijinul în demararea şi avansarea acestor investiţii, dar şi ministrului Ritli Ladislau pentru ajutorul acordat în finalizarea acestor lucrări. De acum înainte, rezolvarea problemelor pacienţilor stă doar în mâna medicilor şi mi-aş dori ca toţi cei care vor trece pragul acestui ambulatoriu să poată să spună că au beneficiat de servicii medicale de calitate, de o îngrijire adecvată şi de respect", a precizat primarul Ilie Bolojan.

Fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Atilla a spus: "A fost într-adevăr o implicare substanţială a Ministerului Sănătăţii şi mă bucur de rezultatele pe care le vedem cu toţii, acum. Cred că am reuşit să recuperăm 10-15 ani din ceea ce trebuia recuperat în acest domeniu al infrastructurii sanitare. Cel mai important lucru este să avem grijă de pacienţii noştri, să recâştigăm încrederea pacienţilor, pentru că tot efortul depus de Ministerul Sănătăţii a fost făcut pentru binele, confortul şi sănătatea celor care au nevoie de tratamente medicale".

La inaugurarea de azi, a luat cuvântul şi ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, care şi-a exprimat, la rândul său, bucuria de a fi prezent la această inaugurare. „Era  nevoie de aceste investiţii. În condiţii de criză economică, la Oradea se pot vedea lucruri concrete. Numai în acest an, Ministerul Sănătăţii a alocat pentru investiţii în sistemul sanitar din judeţul Bihor suma de 52 milioane lei. În ţară, există foarte multe spitale care încheie anul cu datorii sau nu au reuşit să cheltuie banii primiţi. Aceste disfuncţionalităţi trebuie eliminate şi sper că vom avea rezultate cât mai curând în ceea ce priveşte sistemul asigurărilor de sănătate şi îmbunătăţirea managementului spitalelor", a spus Ministrul Sănătăţii, dl. Ritli Ladislau.

 

Ambulatorul Integrat Staţionar III - Maternitatea Oradea

Suprafaţa totală a Ambulatorului Integrat de la Maternitatea Oradea este 1850 m2, având un număr total de 78 de încăperi.

Lucrările efectuate au constat în construcţii de rezistenţă, construcţii demolări, construcţii arhitectură (recompartimentări), instalaţii electrice, instalaţii sanitare, instalaţii incălzire, instalaţii climatizare, racord canal menaj, instalaţii electrice semnalizare incendiu, instalaţii telefon, reţea internă bază de date, instalaţii electrice supraveghere video, utilaje - ascensor, dotări ambulator şi instalaţie alimentare cu oxigen.

Lucrările au început acum un an de zile, respectiv în luna noiembrie 2010 şi au fost executate de către S.C. Constructorul Sălard SRL în asociere cu SC Medika H&S Impex SRL.

Valoarea contractului pentru aceste lucrări a fost de 3.583.745,11 lei, din care cea mai mare parte a fost suportată de Ministerul Sănătăţii.

Acum, structura cabinetelor medicale în Ambulatorul Integrat se prezintă astfel: la parter se află registratura, cabinetul de neonatologie (oftalmologie, consultaţii neonatologice), Cabinetul de obstetrică (consultaţii obstetrică, ecografii, punct de recoltare, Cabinetul de planing familial, Şcoala Mamei, Radiologie). La etajul ambulatorului se află secţia de ginecologie, unde pacientele pot beneficia de consultaţii ginecologice, investigaţii ginecologice, mici  intervenţii şi recuperare în urma acestor intervenţii (recuperare I şi recuperare II).

 

Etajul VIII - Staţionar I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

A doua lucrare importantă inaugurată astăzi este cea de la etajul VIII al  Staţionar I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, etaj care găzduieşte atât Clinica de Medicină Internă II şi Diabetologie, cât şi Clinica  Neurologie.

În ceea ce priveşte numărul de paturi, Clinica de Medicină Internă II şi Diabetologie are 40 de paturi (15 pentru diabetologie şi 25 pentru medicină internă), iar Clinica de Neurologie are 26 de paturi.

Efectuarea acestor lucrări era mai mult decât necesară, având în vedere că la acest spaţiu nu s-au mai făcut investiţii majore din anul 1985. 

Lucrările la etajul VIII al Staţionarului I au început în 24.10.2011 şi s-au finalizat în mai puţin de o lună, respectiv pe 7 decembrie 2011. Acestea au fost executate de către SC Herald Com Impex SRL.

În urma acestor investiţii,  fiecare salon a fost dotat cu baie proprie, pacientul beneficiază de sistem audio - prin care sunt chemate cadrele medicale şi fiecare pat este dotat acum cu instalaţie de oxigen.

Valoarea totală a contractelor subsecvente (care au ca obiect lucrările efectuate la toate cele 8 etaje ale Staţionarului I, plus coloana de oxigen) este de 9.384.813,49 lei, din care cea mai mare parte a fost suportată de Ministerul Sănătăţii  - 5.593.145 lei, de la Primăria Municipiului Oradea -  1.000.000 lei, de la Consiliul Judeţean Bihor -  69.000 lei şi din venituri proprii - 2.722.668,49 lei.

Comentarii