Trimite unui prieten

Primăria pregăteşte asfaltarea a 80 de străzi

Marti , 18 Ianuarie 2011, 14:37

Exportă PDF - Primăria pregăteşte asfaltarea a 80 de străzi Tipărește pagina - Primăria pregăteşte asfaltarea a 80 de străzi Trimite unui prieten - Primăria pregăteşte asfaltarea a 80 de străzi
Primăria pregăteşte asfaltarea a 80 de străzi

În cadrul conferinţei de presă de azi, 18 ianuarie, primarul Ilie Bolojan a prezentat programul municipalităţi în ceea ce priveşte asfaltarea străzilor din municipiu.

Obiectivul municipalităţii pentru următorii doi ani, respectiv 2011-2012 este asfaltarea străzilor nemodernizate, având în vedere că dintre cele 800 de străzi din municipiu, 300 sunt nemodernizate.

Pentru următorii doi ani se doreşte asfaltarea unui număr de 80 de străzi. Aceste străzi sunt situate fie în cartierele vechi (Tokai, Eminescu, Episcopia, Ioşia, Oncea, Velenţa), fie în zonele centrale.

Primăria Oradea va avea în vedere asfaltarea şi modernizarea acelor străzi, a căror infrastructură de canalizare este deja realizată.

Cele 80 de străzi au fost alese pe baza următoarelor criterii:

- sunt străzi nemodernizate

- nu sunt cuprinse în fondurile de coeziune

- au canalizare menajeră deja realizată

- fondurile diponibile

„Partea de asfaltare propriu-zisă şi realizarea colectării apelor pluviale se ridică la suma de 46 milioane lei, în timp ce partea de lucrări care vor fi efectuate prin Compania de Apă ajunge la 5 milioane de lei. Aceaste sume vor fi acoperite din resurse locale sau din credite. Lucrările vor fi împărţite în 7 pachete aferente cartierelor municipiului, urmând ca în primele 9 luni ale anului să demarăm toate procedurile de licitaţie, astfel ca în luna mai să începă lucrările la primul pachet", a spus primarul Ilie Bolojan.

În ataşament găsiti lista străzilor care urmează să fie asfaltate, valoarea lor, lungimea acestora şi cartierele din care fac parte.

Fișiere - Primăria pregăteşte asfaltarea a 80 de străzi