Trimite unui prieten

A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUD - Construire magazin PENNY MARKET cu carmangerie, str. Seleusului nr.22-24, nr.cad. 153663, 190008 - Oradea

Vineri , 25 Septembrie 2015, 12:04

Exportă PDF - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUD - Construire magazin PENNY MARKET cu carmangerie, str. Seleusului nr.22-24, nr.cad. 153663, 190008 - Oradea Tipărește pagina - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUD - Construire magazin PENNY MARKET cu carmangerie, str. Seleusului nr.22-24, nr.cad. 153663, 190008 - Oradea Trimite unui prieten - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUD - Construire magazin PENNY MARKET cu carmangerie, str. Seleusului nr.22-24, nr.cad. 153663, 190008 - Oradea

 

A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUD - Construire magazin PENNY MARKET cu carmangerie, str. Seleusului nr.22-24, nr.cad. 153663, 190008 - Oradea

 

 

            Primaria municipiului Oradea anunta ca in perioada 27.08.2015 - 10.09.2015, destinata consultarii  documentelor complete si propunerilor

 

PUZ - Parcelare teren pentru amplasare locuinte unifamiliale izolate S(D)+P+E(M), str.I.Pop Reteganul, nr.cad. 187893  - Oradea

 

a fost a fost depusa o sesizare cu nr.224833/08.09.2015 care a fost transmis elaboratorului PUZ-ului (prin posta electronica) in data de 09.09.2015.

Raspunsul a fost depus si inregistrat la Primaria Municipiului Oradea cu nr.232017/17.09.2015, in care se specifica urmatoarele:

 

"Fata de nemultumirile domnului Blaga Georgian, formulam urmatorul punct de vedere:

(1)  Traficul greu se va desfasura in spatele casei mele iar casa fiind veche si fara fundatie, aceasa va fi in mod direct afectata

Precizam ca intre zona carosabila destinata circulatiilor auto si limita de proprietate cu terenul domnului Blaga Georgian este prevazut un spatiu verde de 2.77 m.

In incinta nu se va desfasura trafic greu, cu exceptia aprovizionarii cu marfa a Magazinului Penny, iar tirurile vor circula in incinta cu o viteza de maxim 5 km/h. Pentru a inlatura temerile domnului Blaga, putem instala un semn de interzis trafic greu pe carosabilul inspre casa respectiva (pe zona carosabila dintre parcarile centrale si zona verde dinspre casa domnului Blaga Georgian).

(2)  Este necesar ca proiectul sa prevada un gard care sa ne protejeze de zgomot si de eventuale accidente

Mentionam ca proiectul prevede realizarea unei imprejmuri perimetrale (exceptie latura spre strada Seleusului - zona acces). Pe latura terenului nostru catre proprietatea dlui Blaga (de care ne desparte un spatiu verde de 2.77 m) se va realiza o imprejmuire cu gard opac din tabla cu inaltimea de 180 cm.

Tinand cont de destinatia initiala a amplasamentului - zona productie industriala fata de destinatia propusa - supermarket, este fara niciun dubiu ca poluarea fonica va fi mai redusa si cu siguranta va respecta nivelul de zgomot admis conform dispozitiilor legale.

(3)  Este necesar ca parcarea sa fie prevazuta cu bariera si sa fie inchisa pe timpul noptii, evitandu-se astfel posibile curse de masini si/sau drifturi

Circulatia in incinta Magazinului Penny va fi supravegheata video in permanenta. Circulatia rutiera in incinta se va desfasura cu respectare regulamentelor rutiere in vigoare. Vor fi prevazute semne de circulatie cu limitarea vitezei maxime de 5km/h.

(4)  Nu doresc se se sape langa casa mea deoarece aceasta neavand fundatie, riscam sa se demoleze sau sa fie afectata grav

Proiectul Magazinului Penny nu prevede constructii in imediata vecinatate cu casa domnului Blaga. Singurele sapaturi care vor fi realizate langa casa domnului Blaga sunt cele pentru realizarea fundatiilor gardului din tabla. Totusi aceste fundatii sunt izolate si au dimensiunile de 35x35x80cm si nu sunt de natura sa afecteze casa domnului Blaga.

De asemenea, in timpul executiei gardului, constructorul va lua toate masurile necesare pentru protectia proprietatilor invecinate.

(5)   In urma demolarilor care au avut loc timp de aproape 3 luni de zile foarte aproape de casa mea consider ca aceasta a fost afectata si as dori o expertiza inainte sa inceapa constructia si eventuale reparatii sa fie suportate de Penny sau Congips.

Mentionam ca societatea Congips SA, proprietarul constructiilor-hale de pe terenul nostru, a executat lucrarile de demolare pe baza unei autorizatii de demolare. Orice neintelegeri sau pretentii ale domnului Blaga in legatura cu demolarea halei sau daune suferite ca urmare a executarii lucrarilor de demolare se vor solutiona intre Congips si domnul Blaga, aceste aspecte neavand nicio legatura cu documentatia PUD pentru edificarea Magazinului Penny.

 

Desi nemultumirile domnului Blaga formulate prin adresa 224833/08.09.2015 nu sunt intemeiate si nu sunt de natura sa determine vreo amendare a documentatiei tehnice depusa pentru aprobarea PUD-ului, va informam ca pe aceasta cale societatea noastra a luat la cunostinta de temerile domnului Blaga fata de desfasurarea lucrarilor de construire ale Magazinului Penny in apropierea casei dumnealui si le vom trata cu atentia si seriozitatea cuvenita."

 

La adresa  nr.227842/11.09.2015 depusa de catre SC CONGIPS SA ORADEA,  s-a atasat o conventie intre SC CONGIPS SA si BLAGA GEORGIAN, conventie in care sunt specificate conditiile concrete de punere in aplicare a autorizatiei de demolare nr.860/09.06.2015 astfel incat proprietatea imobiliara a domnului BLAGA GIORGIAN sa nu fie afectata de aceasta demolare.

 

Avand in vedere raspunsul elaboratorul PUZ-ului, respectiv conventia depusa de catre SC CONGIPS SA, PUD-ul va fi supus aprobarii Consiliului Local al municipiului Oradea in forma avizata de CMUAT (aviz nr.1211/22.07.2015), corelat cu avizele solicitate prin CU nr.2213/11.06.2015. 

Arhitect sef

Adriana Lipoveanu

 

 

Fișiere - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUD - Construire magazin PENNY MARKET cu carmangerie, str. Seleusului nr.22-24, nr.cad. 153663, 190008 - Oradea

Serviciul 112
Digital Oradea
Refugiati
Plantati in amintire
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Program colectare selectiva - saci galbeni
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator