Trimite unui prieten

A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire ansamblu rezidential de locuinte colective si servicii complementare, zona str.Onestilor – str.Chimiei, nr.cad.186477- Oradea

Vineri , 17 Iunie 2016, 9:46

Exportă PDF - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire ansamblu rezidential de locuinte colective si servicii complementare,  zona str.Onestilor – str.Chimiei, nr.cad.186477- Oradea Tipărește pagina - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire ansamblu rezidential de locuinte colective si servicii complementare,  zona str.Onestilor – str.Chimiei, nr.cad.186477- Oradea Trimite unui prieten - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire ansamblu rezidential de locuinte colective si servicii complementare,  zona str.Onestilor – str.Chimiei, nr.cad.186477- Oradea

 

A N U N T

referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind

elaborarea PUZ - Construire ansamblu rezidential de locuinte colective

si servicii complementare,

 zona str.Onestilor - str.Chimiei, nr.cad.186477- Oradea

 

 

            Primaria municipiului Oradea anunta ca in perioada 15.04.2016 - 10.05.2016, destinata consultarii  documentelor complete si propunerilor pentru

 

PUZ- Construire ansamblu rezidential si servicii complementare - zona str.Chimiei - str.Onestilor, nr.cad.186477 - Oradea

 

au fost inregistrate mai multe sesizari si obiectiuni cu privire la propunerile din PUZ, motiv pentru care Institutia Arhitect-sef a organizat, in data de 30.05.2016, o dezbatere publica la care au fost invitati toti cei care au formulat observatii, initiatorul PUZ-ului, elaboratorul PUZ-ului, investitorul care intentioneaza sa realizeze dezvoltarea, precum si un reprezentant al IJP Bihor - Serviciul Rutier.

Mentionam ca organizarea unei astfel de intalniri nu este impusa prin regulamentul adoptat prin HCL 161/2011

Au formulat obiectiuni d-nul Rusu Stefan (in numele a 36 cetateni), d-nul Mos Viorel, SC KAUFLAND Romania SCS, si d-nul Butuc Paul. Petentii reclamau faptul ca regimul de inaltime a viitoarelor blocuri va fi prea mare, ceea ce va crea disconfort in zona in sensul reducerii gradului de intimitate si insorire, cresterii poluarii fonice si chimice.

Deasemenea au existat obiectiuni cu privire la propunerea de modernizare a str.Onestilor la 4 benzi de circulatie, considerandu-se ca o asemenea propunere nu este justificata si ca aceasta ar conduce la cresterea traficului rutier, fapt ce ar afecta calitatea vietii cetatenilor care locuiesc in zona.

Potrivit procesului verbal incheiat cu ocazia intalnirii organizate pentru dezbaterea reglementarilor PUZ-ului, au fost analizate, pe rand toate sesizarile depuse de cei prezenti la dezbatere.

          In ceea ce priveste regimul de inaltime, s-a precizat faptul ca sunt respectate prevederile legale privind insorirea, in sensul ca intre viitoarele blocuri si cladirile situate pe aliniamentul opus al str.Onestilor este asigurata o distanta mai mare decat inaltimea cladirilor, iar fata de mejdii va fi asigurata o distanta cel putin egala cu jumatate din inaltime (exceptie facand vecinatatea estica). S-a convenit ca inspre magazinul Kaufland sa ramana distanta de 7,0m propusa, iar in partea de sud-est sa fie respectata distanta minima egala cu jumatate din inaltimea cladirii cele mai inalte, motiv pentru care s-a impus modificarea pozitiei unuia dintre blocuri. D-na Adriana Lipoveanu a solicitat elaboratorului PUZ-ului sa intocmeasca in plus si un studiu de insorire care sa confirme ca vor fi asigurate conditiile de insorire conform prevederilor legale (OMS 119/2014).

         In ceea ce priveste modernizarea str.Onestilor la 4 benzi de circulatie, D-na Adriana Lipoveanu a precizat ca acesta este un proiect al municipalitatii, fiind cuprins si in noul PUG al municipiului Oradea, proiect care tine cont de tendintele de dezvoltare ale zonei.

La sugestia d-nului Rusu Stefan (reprezentant al unui numar mai mare de cetateni care domiciliaza pe str.Onestilor), s-a convenit ca profilul transversal al str.Onestilor sa se modifice astfel incat sa se pastreze zona verde din fata caselor, fara a se renunta insa la locurile de parcare propuse in lungul strazii, pe care locatarii le considera binevenite.

In ceea ce priveste asigurarea locurilor de parcare in incinta, elaboratorul PUZ-ului precizeaza ca numarul acestora este dimensionat in functie de numarul de apartamente si suprafata  spatiilor comerciale (fiind asigurat un loc de parcare pe unitatea de locuit, respectiv un loc de parcare la 100,0mp de spatiu comercial).

Ca urmare a observatiilor formulate in cadrul  dezbaterii publice s-a concluzionat  ca se impun unele modificari la propunerile din PUZ iar varianta modificata sa fie supusa analizei CMUAT in vederea obtinerii unui nou aviz.

 Astfel, elaboratorul PUZ-ului a prezentat o propunere de repozitionare a cladirii care nu respecta distanta minima de h/2 fata de mejdia sud-estica, a facut o noua propunere pentru profilul transversal al str.Onestilor care tine cont de sugestiile locatarilor din zona si a elaborat un studiu de insorire din care rezulta ca fiecare cladire invecinata cu zona de studiu va fi insorita minim 7 ore pe zi (la solstitiul de iarna).

Varianta modificata a fost analizata in sedinta CMUAT din data de 01.06.2016, fiind emis avizul favorabil nr.1133/01.06.2016.

In consecinta, documentatia PUZ - Construire ansamblu rezidential si servicii complementare - zona str.Chimiei - str.Onestilor, nr.cad.186477 - Oradea va fi supus aprobarii Consiliului Local al municipiului Oradea in forma avizata de CMUAT (aviz nr.1133/01.06.2016), corelat cu avizele solicitate prin CU nr.2162/09.06.2015.

 

 

Fișiere - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire ansamblu rezidential de locuinte colective si servicii complementare, zona str.Onestilor – str.Chimiei, nr.cad.186477- Oradea

Serviciul 112
Digital Oradea
Refugiati
Plantati in amintire
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Program colectare selectiva - saci galbeni
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator