Trimite unui prieten

A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ-Construire Complex Sportiv-Stadion, str.Fagarasului, Oradea

Joi , 30 Iunie 2022, 11:53

Exportă PDF - A N U N T    referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului  privind elaborarea PUZ-Construire Complex Sportiv-Stadion, str.Fagarasului, Oradea Tipărește pagina - A N U N T    referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului  privind elaborarea PUZ-Construire Complex Sportiv-Stadion, str.Fagarasului, Oradea Trimite unui prieten - A N U N T    referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului  privind elaborarea PUZ-Construire Complex Sportiv-Stadion, str.Fagarasului, Oradea

 

A N U N T

 

referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului

privind elaborarea PUZ-Construire Complex Sportiv-Stadion, str.Fagarasului, Oradea

 

        Primaria municipiului Oradea anunta ca in perioada 31.05.2021-27.06.2021 destinata consultarii  documentelor complete si propunerilor din:

        PUZ-Construire Complex Sportiv-Stadion, str.Fagarasului, Oradea

au fost inregistrate observatii/sugestii de modificare a reglementarilor propuse prin planul urbanistic  zonal.

        Prin adresa inregistrata cu nr.226182/2022, beneficiarul impreuna cu elaboratorul documentatiei de urbanism formuleaza urmatorul punct de vedere la sesizarile inregistrate cu nr. 318348, 306846, 309376, 311730 si 276994/2021:  

        "Referitor la PUZ „Reconversie functionala a zonei cuprinse intre str.Fagarasului, str.Traian Blajovici, Liceul Sportiv "Bihorul" si Gradina zoologica, in zona de "Institutii si servicii publice constituite in ansambluri inedepndente" pentru construire Complex sportiv Oradea, va comunicam ca in vederea proiectarii intregului ansamblu, intr-un tot unitar si tinand cont de importanta regionala a investitiei suprafata intregului teren este necesara pentru realizarea investitiei. Amintim ca proiectul PUZ a fost comandat in baza aprobarii unei documentatii de Studiu de fezabilitate (intocmit si aprobat anterior) care a stabilit conditiile necesare in vederea realizarii constructiilor si amenajarilor acestui important ansamblu sportiv si de recreere. Zona se transforma in pol cu caracter public, ceea ce justifica pe deplin expropierea in interes public."

        Viitoarea investitie se va realiza prin Programul national de constructii de interes public sau social derulat prin Compania Nationala de Investitii SA.

        Tinand cont de importanta investitiei propuse, exproprierile necesare se vor face in baza prevederilor Legii nr.255/2010, in corelare cu HCL-urile nr.179/12.03.2020 si 774/12.10.2020 pe care la anexam.

        Prezenata propunere nu intervine asupra obiectivului mentionat de dumneavoastra, dimpotriva o pune in valoare conform Memoriului General : "-Gradina zoologica se relocheaza si suprafata devine parc public, prin preluarea elementelor de amenajare a parcului din varianta initiala (pe cat posibil) si prin punerea in valoare a capelei Rhedey (monument istoric)".

         In consecinta documentatia de urbanism PUZ-Construire Complex Sportiv-Stadion, str.Fagarasului, Oradea va fi supusa aprobarii Consiliului Local al municipiului Oradea, in forma avizata prin avizul Arhitectului-Sef nr. 1001/20.05.2021, corelat cu avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism nr. 335/27.01.2021.

 

 

Fișiere - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ-Construire Complex Sportiv-Stadion, str.Fagarasului, Oradea

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Program colectare selectiva - saci galbeni
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator