Trimite unui prieten

A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ- Dezvoltare retea stradala, zona str.Al. Hasas, str.Gen. N.Sova, str.Nufarului, str.Romulus Guga, str.Ogorului - str.Ciheiului- Oradea

Luni , 11 Septembrie 2017, 12:02

Exportă PDF - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ- Dezvoltare retea stradala, zona str.Al. Hasas, str.Gen. N.Sova, str.Nufarului, str.Romulus Guga, str.Ogorului - str.Ciheiului- Oradea Tipărește pagina - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ- Dezvoltare retea stradala, zona str.Al. Hasas, str.Gen. N.Sova, str.Nufarului, str.Romulus Guga, str.Ogorului - str.Ciheiului- Oradea Trimite unui prieten - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ- Dezvoltare retea stradala, zona str.Al. Hasas, str.Gen. N.Sova, str.Nufarului, str.Romulus Guga, str.Ogorului - str.Ciheiului- Oradea

 

A N U N T

 

referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului

 privind elaborarea PUZ- Dezvoltare retea stradala,

 zona  str.Al. Hasas,  str.Gen. N.Sova, str.Nufarului,

str.Romulus Guga, str.Ogorului - str.Ciheiului- Oradea

 

            Primaria municipiului Oradea anunta ca in perioada 03.08.2017 - 27.08.2017, destinata consultarii  documentelor complete si propunerilor pentru

 

"Dezvoltare retea stradala - zona  str.Al. Hasas,  str.Gen. N.Sova, str.Nufarului, str.Romulus Guga, str.Ogorului - str.Ciheiului- Oradea"

 

au fost inregistrate 3 adrese cu observatii referitoare la propunerile privind elaborarea documentatiei de urbanism.

            Obiectiunile formulate se refera la modificare a traseului drumului propus a se constitui intre str.Nicolae Sova si str.Romulus Guga, constituirea unui drum de legatura intre str.Gigore Moisil si str.Romulus Guga, organizarea parcarilor publice. O parte dintre solicitari nu fac obiectul PUZ-ului

            Adresele au fost transmise elaboratorului PUZ-ului, care impreuna cu initiatorul, potrivit Regulamentului local de implicare a publicului in elaborarea sau revizuirea documentatiilor de urbanism si amenajarea teritoriului, aprobat prin HCL161/2011, are obligatia de a face corecturile necesare pentru stingerea conflictului sau sa formuleze un raspuns argumentat de refuz.

            In raspunsul  formulat de elaboratorul PUZ- ului impreuna cu initiatororul acestuia, se specifica urmatoarele

            Traseul drumului ce va lega str.Nicolae Sova de str.Grigore Moisil a fost astfel stabilit incat acesta sa fie pozitionat in continuarea str.Alexandru Hasas, evitandu-se astfel crearea unui punct de  inflexiune care ar conduce la ingreunarea traficului in intersectia dintre str.Alexandru Hasas, str.Grigore Moisil si strada nou creata.

            Pe de alta parte, in conformitate cu Ordinul nr.1955/18.10.1995 pentru aprobarea Normelor de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor (art.3, alin.1), intre clădirea unităţii de invatamant si drumul de acces în curtea acesteia trebuie  prevăzut un spaţiu verde cu lăţimea de minimum 25 m, cu rol în reducerea influenţei zgomotului stradal. Noul drum propus va fi unul cu trafic intens, tinand cont de dezvoltarile imobiliare ce se deruleaza in zona, iar indepartarea acestuia de cladirea Liceului Betel este in concordanta cu prevederile enuntate mai sus.

            Referitor la propunerea privind amenajarea de locuri de parcare pe ambele parti a str.Romulus Guga, s-a precizat ca aceasta propunere a fost respinsa la intalnirea dintre elaboratorul PUZ-ului, reprezentantii beneficiarei si reprezentantii Serviciului Rutier, pe motiv ca se pot produce accidente la traversarea strazii (str.Romulus Guga va deveni destul de circulata avand in vedere faptul ca acesata  va debusa in str.Nufarului);

            In ceea ce priveste propunerea privind crearea unui drum de legatura intre str.Grigore Moisil si str.Romulus Guga, peste terenul identificat cu nr.cad.150646, acesata nu poate fi luata in discutie, intrucat pe terenul respectiv este autorizata construirea unui imobil de locuinte colective iar suprafata parcelei permite, la limita, asigurarea de locuri de parcare aferente (un loc de parcare pe unitatea de locuit) .

            Au mai fost formulate cateva intrebari care nu fac obiectul PUZ-ului

.           Facem precizarea ca PUZ-ul supus consultarii publicului este un proiect amplu care prevede dezvoltarea retelei stradale (constituiri de noi strazi, prelungirea si largirea celor existente, constituirea drumurilor colectoare pe tonsonul cuprins intre str.Nufarului si str.Ciheiului al Soselei de Centura) si amenajarea de locuri de parcare publice intr-o zona puternic deficitara din acest punct de vedere.

            Acest proiect a fost adus la cunostinta opiniei publice prin diferite mijloace: anunt pe pagina de internet a Primariei Municipiului Oradea, amplasarea de panouri informative in puncte vizibile situate in zona de studiu, notificarea proprietarilor direct afectati de propunerile din PUZ, comunicate de presa.

            Faptul ca in perioada destinata consultarii publicului au fost depuse doar 3 sesizari, in una dintre acestea subliniindu-se importanta si necesitatea acestui proiect, rezulta ca proiectul este bine primit de  publicul  din zona. 

Avand in vedere  argumentele prezentate mai sus,  consideram ca documentatia poate fi inaintata spre aprobare Consiliului Local in forma avizata de CMUAT (aviz nr.724/05.05.2017), impreuna cu avizele solicitate prin CU nr.32/06.01.2017.

 

 

 

                                        Arhitect sef

                                        Antonina Buruiana

 

 

 

Fișiere - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ- Dezvoltare retea stradala, zona str.Al. Hasas, str.Gen. N.Sova, str.Nufarului, str.Romulus Guga, str.Ogorului - str.Ciheiului- Oradea

Serviciul 112
Digital Oradea
Refugiati
Plantati in amintire
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Program colectare selectiva - saci galbeni
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator