Trimite unui prieten

A început Târgul de Crăciun. Zeci de copii, alături de primarul Florin Birta, au aprins iluminatul festiv

Vineri , 2 Decembrie 2022, 19:48

Exportă PDF - A început Târgul de Crăciun. Zeci de copii, alături de primarul Florin Birta, au aprins iluminatul festiv Tipărește pagina - A început Târgul de Crăciun. Zeci de copii, alături de primarul Florin Birta, au aprins iluminatul festiv Trimite unui prieten - A început Târgul de Crăciun. Zeci de copii, alături de primarul Florin Birta, au aprins iluminatul festiv
A început Târgul de Crăciun. Zeci de copii, alături de primarul Florin Birta, au aprins iluminatul festiv

Târgul de Crăciun și-a deschis porțile, ocazie cu care zeci de copii, alături de primarul Florin Birta, au aprins luminile de sărbători.
Mii de orădeni s-au adunat în Piața Unirii pentru a asista la aprinderea luminilor de sărbători. Târgul de Crăciun se va desfășura în perioada 2-26 decembrie, în timp ce iluminatul festiv va înfrumuseța orașul până la Bobotează.

Iluminatul festiv este realizat, anul acesta, în Piața Unirii, str. Vasile Alecsandri, Podul Sfântul Ladislau, Piața Ferdinand, str. Republicii (zona pietonală), str. Libertății + str. Grigorescu, str. Aurel Lazăr și Primăria Oradea. Decorațiunile și montajul sunt asigurate de MK Illumination.

Astfel, în Piața Unirii vizitatorii se vor putea bucura de roata panoramică de aproape 30 de m înălțime, patinoar, Căsuța lui Moș Crăciun, care a poposit în Târgul de Crăciun din această seară, precum și de cele 16 truck-uri cu mâncare, wine baruri și cafea de specialitate.
În premieră sunt prezente 2 rulote cu produse ale producătorilor din Bihor.

Ediția din acest an a debutat cu un concert de colinde și tradiții din Bihor, urmat de un concert de colinde oferit de Narcisa Suciu.

Piața Ferdinand găzduiește peste 30 de comercianți cu bunătăți de casă, kurtos kalascs dar și produse de artizanat și pielărie. Aici vizitatorii vor găsi și zona dedicată atracțiilor pentru copii cu două instalații de tip carusel, trenulețe și multe alte atracții. În paralel cu scena din Piața Unirii, zona din fața Teatrului Regina Maria va găzdui diferite concerte de colinde și momente artistice, oferite de organizații din Oradea.
Totodată, în perioada 16-22 decembrie, Oradea redevine #OrașulFaptelorBune. Radio ZU și Visit Oradea, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, construiesc orașul care dăruiește.

Timp de o săptămână, zi și noapte, DJ-ii Radio ZU, Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma Ștefan, Tea Teodorescu, Adi Mihăilă „The Hitman", Raluca Benavides, Răzvan Popescu, Cuza și Vlad Drăgulin se mută în Casa Radio ZU din Oradea și încep maratonul de fapte bune.

Scena din Piața Unirii va găzdui în fiecare weekend concerte de Crăciun, iar în cadrul Orașului Faptelor Bune, pe scena ZU vor urca cei mai cunoscuți artiști ai momentului.

Galeria foto - A început Târgul de Crăciun. Zeci de copii, alături de primarul Florin Birta, au aprins iluminatul festiv

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator