Trimite unui prieten

Aproape 1.100 de piloți au fost forați până acum la pasajele subterane din Piața Gojdu

Luni , 5 Decembrie 2022, 14:15

Exportă PDF - Aproape 1.100 de piloți au fost forați până acum la pasajele subterane din Piața Gojdu Tipărește pagina - Aproape 1.100 de piloți au fost forați până acum la pasajele subterane din Piața Gojdu Trimite unui prieten - Aproape 1.100 de piloți au fost forați până acum la pasajele subterane din Piața Gojdu
Aproape 1.100 de piloți au fost forați până acum la pasajele subterane din Piața Gojdu

Au fost forați mai mult de jumătate dintre piloții necesari pentru realizarea celor  cinci pasaje subterane din Piața Gojdu. Pe șantier se lucrează cu patru foreze concomitent, astfel că ritmul este unul susținut

Rețeaua de pasaje subterane din Piaţa Gojdu este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură derulate vreodată în Oradea. Fiecare din cele cinci pasaje va avea câte două rampe, de intrare respectiv ieșire.

Proiectul prevede forarea a aproximativ 2.000 de piloți, până în acest moment fiind forați aproape 1.100 de piloți. Potrivit constructorului, forarea tuturor piloților se va finaliza până la mijlocul lunii februarie.

Pe șantier sunt patru fronturi deschise și se lucrează cu patru foreze la realizarea pasajelor, în prezent stadiul lucrărilor fiind de aproximativ 50% în ceea ce privește realizarea piloților, respectiv 25% în ce privește toată lucrarea.

În paralel se execută devierile la rețelele de utilități (edilitare și electrice), iar în momentul de față sunt realizate toate lucrările pentru devierea traficului auto. Acestea sunt actualizate în funcție de necesități, în colaborare cu Politia Rutieră, ori de câte ori este necesar.

Prin realizarea acestor pasaje se dorește fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, se are în vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa I", proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020. Finanțarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, valoarea contractului fiind de, 85.317.030, 33 lei fără TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fără TVA).

 

 

 

Galeria foto - Aproape 1.100 de piloți au fost forați până acum la pasajele subterane din Piața Gojdu

Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator