Trimite unui prieten

Bretea de legătură, în zona pasajului Piața Cetate

Joi , 24 Noiembrie 2022, 17:11

Exportă PDF - Bretea de legătură, în zona pasajului Piața Cetate Tipărește pagina - Bretea de legătură, în zona pasajului Piața Cetate Trimite unui prieten - Bretea de legătură, în zona pasajului Piața Cetate
Bretea de legătură, în zona pasajului Piața Cetate

O bretea de legătură va fi construită între girația străzilor Evreilor Deportați și Dimitrie Cantemir, cu acces în strada profesor Gheorghe Costaforu. Consilierii locali au aprobat proiectul privind studiul de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici, urmând ca în ședința din luna decembrie să se voteze exproprierea propriu-zisă, după care va demara procedura de licitații.

Pentru a se putea realiza virajul la dreapta dinspre strada Evreilor Deportați spre bulevardul Dimitrie Cantemir, se va realiza o bretea de legătură. Aceasta va avea o lungime de 189,98 m și lățimea părții carosabile de 3,50 m. Breteaua de legătura va porni din sensul giratoriu aflat în faza de execuție, aferent obiectivului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu în Oradea - etapa a II-a” și va merge paralel cu pasajul subteran, până la capăt și va intersecta strada Costaforu iar apoi se va racorda la strada Dimitrie Cantemir, după rampa de ieșire din pasajul subteran din zona Pieței Cetate.

În proiectul inițial al pasajului, din direcția str. Evreilor Deportați nu se putea face dreapta înspre bulevardul Nufărul-Cantemir, accesul fiind permis doar în sensul giratoriu, la Piața Cetate sau spre zona centrală.

„Împreună cu colegii de la Direcția Tehnică și Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, am studiat proiectul și am spus că nu este normal ca de pe strada Evreilor Deportați să nu poți face dreapta, plus, în proiectul inițial, strada Gheorghe Costaforu era închisă să aibă acces înspre Nufărul-Cantemir. A fost proiectată o bretea de legătură care va porni de pe strada Evreilor Deportați, se va intra în sensul giratoriu, se va putea face dreapta spre bulevardul Nufărul-Cantemir, ocolind pasajul  sau luând dreapta pe strada Costaforu", a explicat primarul Florin Birta.

Proiectul implică mutarea liniei de tramvai, linie care va veni în zona noii bretele create, crearea unei piste de biciclete, plus un nou trotuar aferent zonei respective. Acest proiect necesită exproprierea a trei proprietăți (construcții), fiind vorba despre spații comerciale.

„Ne dorim ca toată această lucrare să fie finalizată până în vara anului viitor. Atât breteaua de legătură, cât și pasajul Cetate să fie circulabile în zona străzii Evreilor Deportați și în zona Pieței Cetate”, a mai punctat primarul Florin Birta.

Lucrările de modernizare propuse (bretea de legătură, relocare linie de tramvai, realizare pistă de biciclete și trotuare și zone verzi) conduc la creşterea gradului de urbanism al zonei, la protejarea și îmbunătăţirea calității mediului înconjurător (diminuarea emiterii de praf, zgomot, noxe etc.), la creșterea nivelului confortului pentru participanții la trafic, la sporirea siguranței circulației și la sporirea capacității de circulație prin mărirea fluenței traficului.

Valoarea totală a investiției este de 14.733.855,45 lei, inclusiv TVA.

 

Galeria foto - Bretea de legătură, în zona pasajului Piața Cetate

Ziua sustenabilitatii
Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator