Trimite unui prieten

City-managerul Dacian Palladi a primit o delegație de profesori din Europa, participanți la proiectul „Today`s readers, future leaders”

Marti , 14 Martie 2017, 12:40

Exportă PDF - City-managerul Dacian Palladi a primit o delegație de profesori din Europa, participanți la proiectul „Today`s readers, future leaders” Tipărește pagina - City-managerul Dacian Palladi a primit o delegație de profesori din Europa, participanți la proiectul „Today`s readers, future leaders” Trimite unui prieten - City-managerul Dacian Palladi a primit o delegație de profesori din Europa, participanți la proiectul „Today`s readers, future leaders”
City-managerul Dacian Palladi a primit o delegație de profesori din Europa, participanți la proiectul „Today`s readers, future leaders”

Administratorul public al Primăriei Oradea Dacian Palladi a primit azi, 14 martie 2017, o delegație de profesori din șase țări, respectiv Lituania, Turcia, Danemarca, Italia, Polonia și România, toate participante la proiectul "Today's readers, future leaders" (Cititorii de azi, liderii de mâine).

Timp de aproximativ o oră, dl Dacian Palladi a stat la dispoziția delegației, iar după întâmpinarea acesteia și prezentarea în linii mari a modului de funcționare a administrației locale, a răspuns întrebărilor formulate de profesori, membri ai delegației.

Aceștia au fost interesați de mai multe aspecte, cum ar fi: diferența dintre un primar și un city-manager, atribuțiile și rolul city-managerului în cadrul primăriei, cum funcționează sistemul educațional din Oradea, ce planuri are Oradea pentru a impiedica migrația tinerilor, dar și care sunt obiectivele turistice care pot fi vizitate în municipiul Oradea.

Proiectul "Today's readers, future leaders", care se întinde pe o perioadă de doi ani (2015 - 2017), a fost finanțat prin programul Erasmus, program al Comisiei Europene. Țara coordonatoare a proiectului este Lituania, însă fiecare din cele șase țări participante este reprezentată de una sau mai multe unități de învățământ. În total sunt opt unități de învățământ implicate în proiect.

România a fost reprezentată de Școala Gimnazială nr. 16 din Oradea, iar de coordonarea evenimentelor prevăzute în proiect s-a ocupat d-na Narcisa Serfezeu, profesor de engleză la această școală și coordonator al proiectului pe România.

Proiectul "Today's readers, future leaders" a avut ca obiective promovarea valorilor europene, depășirea barierelor culturale și de limbă între participanți prin dezvoltarea abilităților de lectură, dar și familiarizarea cu tradiția și cultura fiecărei țări participante.

Proiectul și-a propus și a reușit să apropie cei în jur de 2000 de copii participanți la proiect. Numai de la Școala Gimnazială nr. 16 din Oradea s-au implicat cca 700 de elevi. Această apropiere și cunoaștere reciprocă a fost posibilă prin activitățile formale și informale derulate în cadrul proiectului, prin achiziția în cadrul proiectului a numeroase cărți ale autorilor de literatură contemporană pentru copii, dar și prin implicarea părinților elevilor.

Astfel, elevii de  la Școala Gimnazială nr. 16 din Oradea au alcătuit mai multe cărți cu informații și legende din fiecare țară, iar materialele realizate le-au reunit într-o expoziție, care va fi inaugurată azi, 14 martie, ora 16:00, la Cetatea Oradea.

La finalul întâlnirii de azi cu city-managerul Dacian Palladi, delegația profesorilor a vizitat obiectivul turistic Turnul Primăriei Oradea, iar apoi Cetatea Oradea.

Aceasta a fost a cincea întâlnire transnațională între cadrele didactice din școlile implicate în proiect.

În atașament găsiți o galerie foto cu imagini surprinse în cadrul întâlnirii.

 

Galeria foto - City-managerul Dacian Palladi a primit o delegație de profesori din Europa, participanți la proiectul „Today`s readers, future leaders”

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator