Clubul Lions a donat Spitalului Județean un aparat ultramodern pentru tratamentul arsurilor, unic în România
Vineri , 26 Noiembrie 2021, 15:02
Un aparat ultramodern (Spincare) destinat tratamentului arsurilor, în valoare de 18.740 lei, a intrat de azi în dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Oradea, printr-o donație oferită de Clubul Lions prin firma SH Medical din Oradea, prin bunăvoinţa directorului Sorin Bibărţan.
Acest aparat este lansat în premieră în România, Spitalul Clinic Județean din Oradea fiind primul din țară care beneficiază de această tehnologie. În Europa, prima țară care a folosit această tehnologie este Elveția.
Aparatul va fi folosit în cadrul Secției Clinice de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul spitalului și a fost prezentat azi în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la loc în amfiteatrul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
La conferința de presă au participat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Oradea - Lucia Daina, dr. Florian Bodog, dr. Gheorghe Carp - senator, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate, președintele Clubului Lions - Sorin Bot, directorul SH Medical Oradea - Sorin Bibărțan.
Senatorul Gheorghe Carp a deschis conferința spunând: „Mulțumesc colegilor de la Clubul Lions pentru donația făcută, pentru gestul frumos, care cu siguranță va aduce multă sănătate și alinare pacienților cu probleme dermatologice. Din fericire, Spitalul Clinic Județean are oportunitatea de a primi multe astfel de donații, tocmai datorită faptului că asigură mereu o transparență totală a activității sale".
La rândul său, managerul Lucia Daina a precizat: „Suntem deosebit de încântaţi de faptul că pacienţii trataţi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea vor beneficia în premieră în România de unul dintre cele mai moderne tratamente existente la ora actuală. Mulțumim încă o dată Clubului Lions pentru donația făcută!"
La finalul conferinței de presă s-a realizat o demonstrație pentru ca cei prezenți să vadă modul de utilizare a aparatului. Acesta funcționează cu curent de 24.000 W, efectuând un electro-spinning. Practic se printează o matrice din polimeri, de la distanță, direct pe rana pacientului, ca și un substitut de piele artificială, care are rolul de a proteja rana de infecții și microorganisme, creând un mediu cât mai propice vindecării arsurii. În consecință, riscul de infectare a arsurii este scăzut la maxim, iar pierderile de substanţe dinspre organism spre exterior scad foarte mult. Astfel, leziunea arsă se vindecă mult mai repede, scăzând mult disconfortul şi durerea produsă de arsură, iar riscurile vitale în cazul unei arsuri extinse scad şi ele.
Aparatul ajută la vindecarea arsurilor, a rănilor cronice, a cancerelor de piele.
Președintele Clubului Lions, Sorin Bot și-a exprimat dorința ca spitalele noastre să fie la standardele spitalelor din vest, Clubul Lions dorind să susțină în continuarea nevoile comunității orădene.
În atașament găsiți o galerie foto.