Trimite unui prieten

CMUAT a dat aviz de oportunitate pentru două imobile cu funcțiune mixtă

Marti , 25 Ianuarie 2022, 12:52

Exportă PDF - CMUAT a dat aviz de oportunitate pentru două imobile cu funcțiune mixtă Tipărește pagina - CMUAT a dat aviz de oportunitate pentru două imobile cu funcțiune mixtă Trimite unui prieten - CMUAT a dat aviz de oportunitate pentru două imobile cu funcțiune mixtă
CMUAT a dat aviz de oportunitate pentru două imobile cu funcțiune mixtă

În cadrul ședinței Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului de săptămâna trecută, firma S.C. Flavoia Invest S.R.L a solicitat aviz de oportunitate pentru două proiecte, ambele având ca obiect construirea de imobile cu funcțiune mixtă (locuințe colective cu spații comerciale la parter), unul pe str. Calea Clujului, nr. 112 și altul pe str. Piața Țăranilor, nr. 1.

Suprafața de teren vizată de investiția de pe Calea Clujului nr. 112 este de 1198 mp, iar cea vizată de investiția din Piața Țăranilor, nr. 1 de 507 mp.

„Comisia de urbanism a dat aviz de oportunitate favorabil acestor investiții, cu condiția modificării soluției de mobilare a terenului și a volumetriei. În general, cei care investesc în Oradea e evident că doresc să își maximizeze profitul, construind la cote maxime. Însă tocmai aici intervine rolul comisiei, de a opri derapajele urbanistice, de a proteja zonele de locuințe și de a încadra corect imobilele din punct de vedere estetic, urbanistic și funcțional. Prin urmare, comisia a considerat oportune investițiile propuse, urmând ca investitorul să revină în comisie cu documentația de urbanism, respectiv cu Planul Urbanistic de Detaliu", a precizat viceprimarul Arina Moș.

De precizat că firma a realizat în Oradea mai multe proiecte imobiliare rezidențiale, cum ar fi cele de pe str. Iuliu Maniu, nr. 25 A, pe str. Păunului, nr. 3, Crinului sau Ep. Roman Ciorogariu, mergând pe aceeași linie de clădiri moderne, cu funcțiuni mixte.

Zona vizată de imobilul de pe str. Calea Clujului, nr. 112 este una într-o dezvoltare dinamică, chiar pe partea opusă construindu-se un hipermarket.

În plus, arhitectul-șef al orașului, Radu Fortiș precizează că „pe amplasamentul propus construcției de locuințe există acum un fond de locuințe degradat, pentru care chiar este indicat un proces de restructurare."

Zona în care se dorește a fi construit imobilului din Piața Țăranilor, nr. 1 era în trecut o zonă de locuințe individuale, care cu timpul au fost înlocuite de imobile cu diverse activități economice la parter.

Radu Fortiș spune despre acest perimetru că „se regăsește din punct de vedere urbanistic în zona M2 - o zonă mixtă cu funcțiuni de tip subcentral, dezvoltată de-a lungul unor artere de importanță locală, în cazul de față str. Ștefan Zweig. Zona corespunde construcției de locuințe, spațiul fiind caracterizat de un mixaj între spații comerciale de interes public general cu spații comerciale de interes local, la părțile superioare ale imobilelor aflându-se spații de locuințe." 

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator