Trimite unui prieten

Construirea parcării supraetajate de la Spitalul Județean, în linie dreaptă

Joi , 28 Iulie 2022, 15:56

Exportă PDF - Construirea parcării supraetajate de la Spitalul Județean, în linie dreaptă Tipărește pagina - Construirea parcării supraetajate de la Spitalul Județean, în linie dreaptă Trimite unui prieten - Construirea parcării supraetajate de la Spitalul Județean, în linie dreaptă
Construirea parcării supraetajate de la Spitalul Județean, în linie dreaptă

Construirea parcării supraetajate aferente Spitalului Județean intră în line dreaptă. În ședința Consiliului Local de joi, 28.07, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici rezultați la finalizarea proiectului tehnic de execuție.

„Așa cum se știe, procesul de extindere și modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, respectiv dezvoltarea zonei de locuire au generat o aglomerație în traficul auto din zona străzilor Louis Pasteur și Gheorghe Doja. Cei care vin la spital, la aparținători sau să rezolve alte treburi, cu greu își găsesc un loc de parcare. Astfel, s-a organizat o licitație pentru realizarea proiectului tehnic al parcării, fiind o lucrare complexă din punct de vedere tehnic, care a necesitat întocmirea a mai multor studii și expertize pentru ca lucrarea să se facă în siguranță", a precizat primarul Florin Birta.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției se ridică la 51,9 milioane de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 18 luni.

„Având în vedere licitația organizată pentru construirea ambulatoriului din curtea Spitalului Județean, este necesar să construim și această parcare, care va fi legată de ambulatoriu printr-un pasaj suprateran la nivelul trei al parcării. Terenul vizat are o suprafață  de 5420 mp. Investiția constă într-o parcare multietajată pe cinci nivele, cu regim de înălțime S+P+2E+Terasă, cu suprafața construită de 3.284 mp și suprafața desfășurată de 15.861 mp, cu o capacitate de 516 locuri de parcare, din care 21 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și 10 locuri pentru vehicule electrice sau hibrid. Estimăm ca, în cel mai scurt timp, undeva în cursul lunii august, să demarăm procedurile pentru execuția lucrărilor și cel mai târziu în primăvara anului viitor să înceapă lucrările de execuție a parcării", a completat primarul Florin Birta.

La parterul parcării se vor compartimenta două spații comerciale, dotate fiecare cu grup sanitar, și o cabină pentru personalul de deservire, iar la nivelul trei se va realiza un coridor de legătură cu viitorul ambulatoriu al Spitalului Județean.

Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se va face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a două benzi suplimentare și a unei intersecții cu strada Salvării.

La realizarea acceselor și optimizarea circulației la nivelele următoare s-a avut în vedere utilizarea pantei terenului, accesul la nivelele superioare urmând să se facă din drumul existent lateral, ce va fi reabilitat prin proiect, panta acestuia facilitând circulația. Circulațiile interioare se desfășoară cu sens unic, cu excepția terasei. Parcarea va dispune la fiecare etaj de sistem de acces cu bariere, avertizoare de gabarit maxim și de interzicere în parcaj a autoturismelor ce funcționează cu GPL, panou electric cu indicarea numărului de locuri de parcare disponibile, indicatoare rutiere.

Peste nivelul terasei se propune dispunerea a 702 panouri fotovoltaice sprijinite pe o structură metalică, pentru a asigura independența energetică a parcării.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

 

Galeria foto - Construirea parcării supraetajate de la Spitalul Județean, în linie dreaptă

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator