Trimite unui prieten

Continuă lucrările de reabilitare și modernizare a Pieței Unirii

Joi , 2 Aprilie 2015, 15:12

Exportă PDF - Continuă lucrările de reabilitare și modernizare a Pieței Unirii Tipărește pagina - Continuă lucrările de reabilitare și modernizare a Pieței Unirii Trimite unui prieten - Continuă lucrările de reabilitare și modernizare a Pieței Unirii
Continuă lucrările de reabilitare și modernizare a Pieței Unirii

Primăria Oradea continuă lucrările de reabilitare și modernizare a Pieței Unirii. Lucrările de până acum au constat în decopertarea asfaltului şi îndepărtarea vegetaţiei, demontarea bordurilor, înlocuirea reţelei de termoficare, refacerea reţelei de canalizare pluvială şi realizarea canalizaţiei tehnice pe partea dinspre străzile Ep. Mihai Pavel şi Iuliu Maniu. De asemenea, a fost demontată statuia lui Emanuil Gojdu, care va restaurată şi amplasată în zona Colegiului Naţional E. Gojdu.
În prezent se lucrează la terasamentele pentru carosabil între Biserica cu Lună și Catedrala Greco-Catolică. Totodată, s-a început montarea bordurilor între Biserica cu Lună și Catedrală, în vederea realizării viitoarei infrastructuri, prin turnarea unui strat de beton. De asemenea, se continuă lucrările la utilități - rețelele de apă-canal pe latura vestică, în spatele statuii lui Mihai Viteazul, la rețelele de apă și rețelele electrice subterane.
În ceea ce priveşte rețelele de comunicații, Romtelecom a finalizat mutarea propriilor utilități, iar firma RDS&RCS lucrează la ultimele finisaje la noua canalizație aferentă Pieței Unirii.
În ceea ce priveşte rețelele subterane de irigații, care vor asigura umiditatea necesară spaţiilor verzi care urmează să fie amenajate, s-au terminat lucrările în zona sudică a Pieței Unirii (în dreptul bisericii Sf. Nicolae) și se lucrează în celelalte zone rămase.
Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii, în valoare de 18,9 milioane lei fără TVA, sunt realizate de asocierea de firme Drumuri Orăşeneşti SA, SC Electro Construct Sildac SRL, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi SPA, SC Insanrisa SRL şi SC Gardener SRL. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna decembrie 2015.
Având în vedere faptul că în 6 și 13 aprilie se sărbătoresc Sfintele Paști, în aceste zile în Piața Unirii nu se vor efectua lucrări.

 

Vezi aici imagini cu proiectul de reabilitare a Pieței Unirii

Galeria foto - Continuă lucrările de reabilitare și modernizare a Pieței Unirii

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator