Trimite unui prieten

Creşte ritmul lucrărilor la pasajul rutier din Centrul Civic – se lucrează inclusiv noaptea

Miercuri , 8 Iunie 2022, 14:24

Exportă PDF - Creşte ritmul lucrărilor la pasajul rutier din Centrul Civic – se lucrează inclusiv noaptea Tipărește pagina - Creşte ritmul lucrărilor la pasajul rutier din Centrul Civic – se lucrează inclusiv noaptea Trimite unui prieten - Creşte ritmul lucrărilor la pasajul rutier din Centrul Civic – se lucrează inclusiv noaptea
Creşte ritmul lucrărilor la pasajul rutier din Centrul Civic – se lucrează inclusiv noaptea

Constructorul a intensificat ritmul lucrărilor pe şantierul pasajului rutier din dreptul Pieței Cetății. După finalizarea operaţiei de forare a celor 86 de piloți, muncitorii au trecut în prezent la realizarea propriu-zisă a rampei dinspre B-dul Cantemir, fiind realizată săpătura aproape de cota finală, după ce au finalizat incinta de palplanșe aferentă acesteia și au executat cele două banchete turnate deasupra piloților.

Ca să nu se creeze aglomerație suplimentară în trafic, constructorul a început să lucreze inclusiv după-masa și chiar noaptea. Între timp, în zonă au fost realizate și lucrările pentru devierea rețelelor de utilități. Urmează realizarea armăturii rampei, circulația fiind deviată pe linia de tramvai pentru a se putea executa lucrările aferente acestui obiectiv.

Proiectul face parte din obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa II", fiind implementat de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Reamintim că în zona intersecției dintre B-dul D. Cantemir și strada Evreilor Deportați se realizează un pasaj rutier subteran. Aici vor exista două girații la nivelul solului, care vor fi traversate în subteran de un pasaj pe relația D. Cantemir - Centrul Civic. La nivelul solului va exista în continuare o bandă dedicată liniilor de tramvai. Totodată, vor fi executate următoarele categorii de lucrări: realizarea sistemului de irigații, modernizarea zonei pietonale și a trotuarelor din aria proiectului, piste de biciclete, stații de transport public modernizate precum și plantarea de arbori și arbuști.

Acest pasaj rutier este situat pe una dintre cele mai importante axe de circulație din Municipiul Oradea, respectiv Nufărul - Cantemir - Centrul Civic - B-dul Magheru - str. Republicii - Gară - str. Ștefan cel Mare. Astfel, se dorește fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, se are în vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea.

Acest obiectiv de investiții este parte componentă a proiectului „Coridorul de mobilitate urbană durabilă din Piaţa Emanuil Gojdu - Piața Cetate, Oradea", cod SMIS 126217, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020. Finanțarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile. Lucrările sunt executate de asocierea formată din S.C FREYROM S.A - lider de asociere, S.C.PROCONS GROUP S.R.L, S.C METABET CF S.A și SC LEKO CONSTRUCT S.R.L. Valoarea lucrărilor este de 27.004.232,55 lei fără TVA.

 

 

Galeria foto - Creşte ritmul lucrărilor la pasajul rutier din Centrul Civic – se lucrează inclusiv noaptea

Ziua sustenabilitatii
Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator