Trimite unui prieten

Cu o suprafaţă de peste 7 hectare, Grădina urbană Nufărul va fi cel mai mare parc din Oradea

Joi , 16 Iulie 2020, 15:38

Exportă PDF - Cu o suprafaţă de peste 7 hectare, Grădina urbană Nufărul va fi cel mai mare parc din Oradea Tipărește pagina - Cu o suprafaţă de peste 7 hectare, Grădina urbană Nufărul va fi cel mai mare parc din Oradea Trimite unui prieten - Cu o suprafaţă de peste 7 hectare, Grădina urbană Nufărul va fi cel mai mare parc din Oradea
Cu o suprafaţă de peste 7 hectare, Grădina urbană Nufărul va fi cel mai mare parc din Oradea

Viceprimarul Mircea Mălan a anunțat azi, 16 iulie, că în următoarea ședință a Consiliului Local se va supune aprobării proiectul de hotărâre privind amenajarea Grădinii urbane Nufărul, o zonă verde care se dorește să fie un punct de atracție atât pentru orădeni, cât și pentru cei care ne vizitează orașul.

Studiul de fezabilitate privind amenajarea unei grădini botanice urbane a fost finalizat, aceasta urmând să fie realizată pe o suprafață de peste 7 hectare, în cartierul Nufărul, între actualul parc Salca şi complexul comercial Lotus. În prezent, pe acest amplasament se găseşte un teren degradat, ce urmează să fie preluat de Primăria Oradea.

„Practic se va amenaja un loc special de recreere, de promenadă, cu o grădină botanică închisă, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial, cu punerea în valoare a pârâiașului existent care face legătura cu Peța. Pe cele 7,6 hectare se va construi o seră propriu-zisă, în care vor funcționa ateliere și laboratoare pe care le vor folosi cei de la Universitatea Oradea - Facultatea de Biologie, se vor amenaja spații verzi cu vegetație variată. Proiectul presupune de asemenea, realizarea unei promenade suspendate care va face legătura între Peța și Lotus. Accesul la această pasarelă se va putea face dinspre malul Peței, dinspre Trade Center și dintr-un turn de observație care va fi amplasat în mijlocul acestui complex botanic și care va fi realizat pe o structură ușoară", a precizat viceprimarul Mircea Mălan.

Totodată, proiectul prevede amenajarea unei zone destinate celor mici, un Orășel al Copiilor.

Proiectul estimat la aproximativ 20 de milioane de euro va avea ca rezultat amenajarea celui mai mare parc din Oradea. Împreună cu parcul Salca şi cu zona sportivă deja amenajată, se va crea o zonă verde de 15 ha, cu toate dotările necesare: zone verzi liniștite și diverse, terenuri de sport, seră, orășel pentru copii, piste de alergare, alei și locuri de joacă, lacuri etc.

Urmează ca în prima ședință a Consiliului Local, să fie aprobați indicatorii tehnico-economici specifici proiectului, după care se va trece la organizarea licitației pentru serviciile de proiectare. „Până la sfârșitul anului vom depune documentele pentru finanțarea acestuia din fonduri europene, în exercițiul financiar care începe anul viitor", a declarat primarul Ilie Bolojan.

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator