Trimite unui prieten

DASO, ALĂTURI DE ASOCIAȚIA ROMÂNO-GERMANĂ ALSTERDORF, AU MARCAT ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Marti , 6 Decembrie 2022, 9:07

Exportă PDF - DASO, ALĂTURI DE ASOCIAȚIA ROMÂNO-GERMANĂ ALSTERDORF, AU MARCAT ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI Tipărește pagina - DASO, ALĂTURI DE ASOCIAȚIA ROMÂNO-GERMANĂ ALSTERDORF, AU MARCAT ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI Trimite unui prieten - DASO, ALĂTURI DE ASOCIAȚIA ROMÂNO-GERMANĂ ALSTERDORF, AU MARCAT ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI
DASO, ALĂTURI DE ASOCIAȚIA ROMÂNO-GERMANĂ ALSTERDORF, AU MARCAT ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a marcat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, care se sărbătoreşte în fiecare an în data de 3 decembrie, printr-o întâlnire specială, cu oameni speciali.

La Centrul Social Multifuncțional din Ioșia a avut loc o întâlnire interactivă, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor locale, dna Miorița Săteanu, cetățean de onoare al Municipiului Oradea și persoane cu dizabilități, beneficiari ai Asociației Române-Germane Asterdorf.

În cadrul evenimentului a avut loc un atelier de creație pe diferite tematici, în care beneficiarii și-au expus produsele create cu mâna lor, având tema comună - Crăciunul. Atmosfera a fost încălzită de un recital de colinde, poezii și muzică folk.

„Persoanele cu dizabilități își doresc să fie implicate activ în comunitate, doresc să comunice, să exploreze și să se simtă folositoare. Acestea pot să creeze și să fie de folos celor din jur. Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Asterdorf sprijină persoanele nevăzătoare cu dizabilități intelectuale să iasă din locuință și să se implice în activități ocupaționale împreună cu alte persoane care au decis deja să fie mai active. Bucuria este deplină când rezultatul muncii, dincolo de dorința de a fi activ, este unul real, cu sens și de folos altora",  a declarat Emil Cuc, președintele Asociației Române-Germane Asterdorf. 

Anca Grama, directorul executiv DASO, a transmis: „Din nefericire, imaginea în societate a persoanelor cu dizabilități este, de cele mai multe ori, rezultatul prejudecăților, al discriminării și al etichetării. Astfel, marcarea zilei are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității şi a drepturilor acestora. Fiecare dintre noi experimentăm, la un anumit moment în viață, dizabilitatea. Important este să privim înainte, să căutăm soluții și resurse în noi înșine și în cei din comunitatea noastră. Mulțumim sectorului ONG care este prezent în comunitate pentru persoanele cu dizabilități.”

Ca de fiecare dată, Direcția de Asistență Socială Oradea vine în sprijinul fundațiilor și asociațiilor, de această dată acordând un sprijin financiar în valoare de 1000 de lei pentru organizarea acestui eveniment, sprijin aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Oradea.

Azi mai mult ca oricând, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, ne îndreptăm gândul spre dumneavoastră, oameni speciali, și vă dorim: La mulți ani cu împliniri, bucurii și multă sănătate!

Galeria foto - DASO, ALĂTURI DE ASOCIAȚIA ROMÂNO-GERMANĂ ALSTERDORF, AU MARCAT ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator