Trimite unui prieten

Drumul Expres Oradea - Arad, mai aproape de a deveni realitate

Joi , 1 Iulie 2021, 16:42

Exportă PDF - Drumul Expres Oradea - Arad, mai aproape de a deveni realitate Tipărește pagina - Drumul Expres Oradea - Arad, mai aproape de a deveni realitate Trimite unui prieten - Drumul Expres Oradea - Arad, mai aproape de a deveni realitate
Drumul Expres Oradea - Arad, mai aproape de a deveni realitate

Proiectul care vizează drumul expres Oradea - Arad a intrat în linie dreaptă. Președintele Consiliului Județean Bihor - Ilie Bolojan, primarul Oradiei - Florin Birta, primarul Aradului - Călin Bibarţ, președintele Consiliului Județean Arad - Iustin Cionca și reprezentantul firmei Consitrans - Bogdan Păunescu au semnat astăzi, la Oradea, contractul pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate și realizarea Proiectului Tehnic pentru această investiție.

În luna iulie vor fi colectate datele necesare ca proiectanții să înceapă trasarea rutei finale, ținând cont de specificul zonei din fiecare unitate administrativ-teritorială care va fi traversată de Drumul Expres.

„Drumul Expres Oradea - Arad va asigura pentru locuitorii Municipiului Oradea o legătură importantă cu Autostrada A1. Aceste proiecte mari de infrastructură sunt necesare ca orașul nostru să se dezvolte în continuare și să avem o conectivitate bună cu Europa", a declarat Florin Birta, primarul Oradiei.

„Scopul nostru este ca toată documentația să se termine mai repede decât termenele stabilite prin contract, în așa fel încât să putem începe și lucrările până la finalizarea perioadei de finanțare care se încheie la sfârșitul anului 2023. Într-o primă parte a acestor lucrări de proiectare, vom stabili toate problemele care țin de trasee, pentru a putea să definitivăm traseul, ținând cont de planurile de urbanism ale localităților care sunt traversate de drumul expres, de rețelele furnizorilor de utilități, Transelectrica, Transgaz, rețele de apă și canalizare, de proiectele de dezvoltare pe care le au fiecare dintre primării în zonele respective, de lucrări hidrotehnice. După ce vom stabili traseul, se va trece efectiv la lucrările topografice, la studiile geologice care trebuie făcute, în așa fel încât să putem ca în cursul anului viitor să avem acest studiu de fezabilitate și proiectul tehnic recepționat și avizele obținute de la autorități", a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Drumul Expres Oradea - Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea - Borș și Nădlac - Arad -Timișoara.

Proiectul include şi realizarea a 5 drumuri de legătură cu profiluri diferite, realizarea a 66 de poduri, pasaje sau viaducte şi a 12 noduri rutiere. Valoarea contractului este de 39.852.874,70 lei, fără TVA.

Galeria foto - Drumul Expres Oradea - Arad, mai aproape de a deveni realitate

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator