Trimite unui prieten

Expoziţie de pictură naivă în Turnul Primăriei

Miercuri , 4 Iulie 2018, 7:43

Exportă PDF - Expoziţie de pictură naivă în Turnul Primăriei Tipărește pagina - Expoziţie de pictură naivă în Turnul Primăriei Trimite unui prieten - Expoziţie de pictură naivă în Turnul Primăriei
Expoziţie de pictură naivă în Turnul Primăriei

Turnul Primăriei Oradea va găzdui în perioada 5-30 iulie expoziţia de pictură naivă „sheART song" a Cameliei Constantin şi a Mariei Goşoiu.

Prietene în viaţa de zi cu zi, cele două pictoriţe care expun în luna iulie în spaţiul neconvenţional din Turnul Primăriei n-au avut deseori prilejul să colaboreze în cadrul expoziţional. Cu stiluri diferite, dar totuşi asemănătoare prin bogăţia culorilor şi pleiada personajelor, Camelia Constantin şi Maria Goşoiu uimesc prin cromatismul abundent şi spectacolul antrenant al subiectelor.

Camelia Constantin a absolvit cursurile Şcolii de Artă din Craiova, secţia pictură. Este şi absolventă a Facultăţii de Psihologie. A ales arta naivă deoarece îi aminteşte de copilărie şi o ajută să-şi păstreze inocenţa. "Iubesc pictura naivă pentru că mă pot exprima liber şi sincer într-o lume din ce în ce mai egoistă", spune artista. Pânzele ei sunt inspirate din arta populară, din lumea satului românesc din Oltenia şi Banat. Are lucrări în colecţii particulare din România, Ungaria, Olanda, SUA, Canada, Marea Britanie, Austria, Germania, Italia şi foarte multe premii la expoziţii naţionale şi internaţionale. 

Maria Goşoiu este o maestră a cromatismului abundent, un spectacol vizual antrenant prin însuşi modul cum îl angajează pe privitor în subiect, în atmosfera dinlăuntrul tabloului, încărcată de acorduri limpezi de culoare. Majoritatea compoziţiilor sunt concepute şi elaborate în numele frumuseţii tradiţiilor rurale. Pline de flori şi personaje, primăverile din lucrările sale sunt pline de un fast cromatic, ţâşnit de te miri unde.

Expoziţia „sheART song", în organizarea Asociaţiei Artiştilor Naivi din România, cu sprijinul Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, va avea vernisajul joi, 5 iulie, ora 14:00, în Turnul Primăriei Oradea. Expoziţia este cu vânzare şi va sta pe simezele Turnului Primăriei până în 30 iulie.

În luna august va mai fi organizată o ezpoziţie de artă naivă la Sinagoga Neologă din strada Independenţei, toate aceste manifestări culminând cu ediţia a V-a jubiliară a Festivalului Naţional de Artă Naivă, care va avea loc în luna octombrie la Oradea, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Muzeul Ţării Crişurilor, Consiliul Judeţean Bihor, Revista „Familia", Fundaţia Comunitară Oradea, Cinema Palace, Liceul de Arte Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

 

 

Galeria foto - Expoziţie de pictură naivă în Turnul Primăriei

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator