Trimite unui prieten

Impozitele pentru anul 2019 vor rămâne la același nivel cu cel din 2018

Miercuri , 25 Aprilie 2018, 15:13

Exportă PDF - Impozitele pentru anul 2019 vor rămâne la același nivel cu cel din 2018 Tipărește pagina - Impozitele pentru anul 2019 vor rămâne la același nivel cu cel din 2018 Trimite unui prieten - Impozitele pentru anul 2019 vor rămâne la același nivel cu cel din 2018
Impozitele pentru anul 2019 vor rămâne la același nivel cu cel din 2018

Directorul adjunct al Direcției Economice din cadrul Primăriei Oradea, dl Sorin Iacob a susținut ieri, 24 aprilie, o conferință de presă cu privire la nivelul taxelor și impozitelor pentru anul 2019.

"Codul fiscal spune, că atunci când în anii precedenți avem de-a face cu o inflație pozitivă, în anul curent vom actualiza nivelul impozitelor și taxelor locale cu indicele de inflație comunicat de Ministerul Finanțelor. Indicele comunicat pe 2018 a fost de 1,34%. Prin urmare am realizat și noi indexarea cu acest indice de inflație, dar doar a impozitelor și taxelor în sumă fixă. În acest sens, am pregătit un proiect de hotărâre pentru a fi aprobat în ședința Consiliului Local de  joi, 26 aprilie. La suma rămasă vom aplica inflația, iar impozitele pentru anul urmăror vor rămâne la același nivel cu cel de anul acesta, deci nu vor fi modificări în ceea ce privește cuantumul impozitelor", aspus directorul Sorin Iacob, în deschiderea conferinței.

Astfel, proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele pe anul 2019 nu are mari modificări față de anul acesta, în sensul că indexarea impozitelor cu 1,34% nu va duce la o creștere a nivelului impozitelor și taxelor pentru anul viitor, dat fiind faptul că pentru anul 2018 s-au majorat impozitele și taxele locale cu 20%, iar în 2019 se va diminua această majorare cu inflația de 1,34%.

Singura modificare care se regăsește în proiectul de hotărâre privind impozitele și taxele pentru anul 2019 privește cotele de bonificație și modul de acordare a acestora.

Astfel, s-a modificat bonificația de la 5% pentru persoane fizice și juridice în 2018 la 4% și 8% pentru anul 2019, respectiv: 4% pentru persoanele care achită impozitele și taxele prin metodele convenționale de plată (ghișeu, poștă, CEC, ordin de plată etc) și 8% pentru persoanele care achită  impozitele și taxele online prin www.ghiseul.ro  și pe www.oradea.ro.

"Într-adevăr am avut o evoluție crescătoare a modului de plată online, ne bucurăm de acest fapt și dorim să încurajăm în continuare mijloacele moderne de plată. Dorim să continuăm campania "Plătește online!" și să dezvoltăm această interacțiune dintre cetățean și administrația locală și prin implementarea unor sisteme de informare prin SMS. Cetățeanul pe baza unui accept de comunicare electronică va primi prin SMS informații cu privire la orice modificare care s-a realizat în masa sa patrimonială și prin accesarea unui cont personal va avea acces la orice informație care îl privește", a încheiat directorul Sorin Iacob.

 

 

Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator