Trimite unui prieten

În primăvară începe reabilitarea fațadelor a trei clădiri de pe Corso

Joi , 26 Ianuarie 2017, 15:32

Exportă PDF - În primăvară începe reabilitarea fațadelor a trei clădiri de pe Corso Tipărește pagina - În primăvară începe reabilitarea fațadelor a trei clădiri de pe Corso Trimite unui prieten - În primăvară începe reabilitarea fațadelor a trei clădiri de pe Corso
În primăvară începe reabilitarea fațadelor a trei clădiri de pe Corso

În cadrul ședinței Consiliului Local de azi, 26 ianuarie 2017, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea fațadelor a trei clădiri din centrul istoric. Este vorba despre două clădiri situate la intrarea pe partea pietonală a străzii Republicii - imobilele având intrarea pe str. Iosif Vulcan nr. 2 (Casa Kolozsvary) şi nr. 4-6, și clădirea de pe strada Republicii nr. 31 - imobilul aflat vizavi cu Serviciul de Evidență a Populației.

Toate cele trei clădiri vor fi reabilitate în cadrul Programului multianual pentru reabilitarea clădirilor cu valoare istorică situate în „Ansamblul urban - Centrul istoric Oradea". Deoarece acestea nu sunt clădiri monument, Primăria Oradea acordă proprietarilor un împrumut de 50% din valoarea lucrărilor, credit care va putea fi rambursat fără dobândă în următorii 5 ani.

În cazul imobilului situat pe strada Republicii nr. 31, valoarea estimată a investiției este de 479.442,00 lei fără TVA, pentru imobilul de pe str. I. Vulcan nr. 4-6 valoarea estimată a investiției este de 277.883,17 lei, fără TVA, iar pentru imobilul situat pe str. I. Vulcan nr. 2 valoarea estimată a investiției este de 368.777,67 lei, fără TVA. Valoarea cumulată a reabilitării celor trei clădiri se ridică la aproximativ 250.000 de euro.

"Urmează ca în cursul lunii februarie să organizăm procedurile de licitație pentru fiecare dintre cele trei clădiri în parte și sperăm că în luna mai lucrările la cele trei clădiri vor putea să înceapă. Conform indicatorilor tehnico-economici, toate cele trei imobile vor fi reabilitate în decurs de 12 luni, însă cred că dacă se mobilizează constructorii, lucrările vor fi gata în toamnă sau cel mai târziu în primăvara anului viitor", a menționat primarul Ilie Bolojan. 

 

 

Galeria foto - În primăvară începe reabilitarea fațadelor a trei clădiri de pe Corso

Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator