Trimite unui prieten

Instalaţia radiologică digitală din Spitalul Judeţean, unică în România

Luni , 25 August 2014, 15:06

Exportă PDF - Instalaţia radiologică digitală din Spitalul Judeţean, unică în România Tipărește pagina - Instalaţia radiologică digitală din Spitalul Judeţean, unică în România Trimite unui prieten - Instalaţia radiologică digitală din Spitalul Judeţean, unică în România
Instalaţia radiologică digitală din Spitalul Judeţean, unică în România

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea beneficiază de o nouă instalaţie radiologică digitală, cu un post grafie de tip Discovery XR 656, seria 110851, unică în România şi în Europa de Est.

Această aparatură permite o productivitate şi beneficii mult mai mari legate de fluxul de lucru datorită FlashPad-ului, un detector wireless care a fost proiectat pentru imagistică digitală avansată.

Aparatul a fost prezentat presei azi, 25 august 2014, în cadrul unei conferinţe de presă, în care directorul spitalului dl. Gheorghe Carp a  explicat că acest aparat are posibilitatea de a efectua expuneri tridimensionale în aplicaţii pulmonare, medicii putând da astfel un diagnostic complet, fără a fi necesară expunerea la computer tomograf. Totodată, instalaţia oferă mai multe imagini anatomice într-o singură rotire şi într-o doză mică de radiaţie, inclusiv ale pieptului, abdomenului, extremităţilor şi coloanei vertebrale. Prin intermediul acestui aparat sunt eliminate structurile care se suprapun şi se permite o mai bună vizualizare a anatomiei dinspre partea din faţă spre partea din spate.

Conform explicaţiilor date de Gheorghe Carp achiziţia acestui aparat a fost o necesitate pentru spital deoarece aparatura existentă are o vechime de aproximativ 20 de ani, aparatura fiind destul de solicitată, zilnic fiind tratate prin intermediul acestor aparate în jur de 100-120 de bolnavi.

Valoarea aparatului achiziţionat, fabricat în 2014, este de 1.449.051,60 lei cu TVA, iar achiziţia acestuia s-a realizat din venituri proprii ale spitalului şi bugetul local.

Urmează o perioadă de testare a aparatului, urmând să se organizeze şi cursuri de calificare pentru corpul medical din spital, după care aparatul va fi pus în funcţiune.

 

 

Galeria foto - Instalaţia radiologică digitală din Spitalul Judeţean, unică în România

Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator