Trimite unui prieten

Investiție semnificativă în Parcul Industrial Eurobusiness IV din Oradea

Joi , 24 Noiembrie 2022, 17:31

Exportă PDF - Investiție semnificativă în Parcul Industrial Eurobusiness IV din Oradea Tipărește pagina - Investiție semnificativă în Parcul Industrial Eurobusiness IV din Oradea Trimite unui prieten - Investiție semnificativă în Parcul Industrial Eurobusiness IV din Oradea
Investiție semnificativă în Parcul Industrial Eurobusiness IV din Oradea

Anul 2022 marchează pentru Oradea atingerea unui prag important în ceea ce privește atragerea de investitori străini în parcul industrial. Societatea Press Glass Production SRL, companie subsidiară PRESS GLASS HOLDING SA din Polonia, intenționează să construiască în Oradea, în Parcul Industrial Eurobusiness IV din str. Corneliu Baba, o nouă locație de producție în valoare de minimum 50.000.000 euro, pe o suprafață de teren de aproximativ 80.000 mp.

Această investiție se va realiza etapizat și a rezultat în urma unor negocieri directe, reprezentând încă o investiție semnificativă atrasă de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA anul acesta. Contractul privind investiția a fost aprobat astăzi, 24 noiembrie, de către Consiliul Local Oradea.

Compania PRESS GLASS activează în domeniul fabricării de produse finite precum prelucrarea și fasonarea sticlei plate, și și-a exprimat intenția de a desfășura în Parcul industrial EBP IV activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme cu Regulamentul de funcționare a parcului industrial.

Compania preconizează începerea producției în Oradea în maximum trei ani, urmând a genera un număr de 200 de locuri de muncă. Din totalul investiției de 50 milioane de euro, 20 de milioane au fost planificate pentru construcția halei de producție, iar restul pentru utilaje și echipamentele necesare.

„După îndelungate studii de piață, reprezentanții companiei PRESS GLASS au ales Oradea datorită infrastructurii realizate până în prezent de către municipalitate, a facilităților oferite, precum și datorită proiectelor dezvoltate, deschiderii și profesionalismului echipei ADLO SA.  În plus, dorim să mulțumim pentru recomandare și buna colaborare și colegilor de la ADR Nord- Vest'', precizează directorul Alina Silaghi.

Despre PRESS GLASS

Compania PRESS GLASS și-a început activitatea în anul 1991, având ca obiectiv principal producerea de rame pentru ferestre. În următorii zece ani și-a stabilit poziția de principal producător polonez de unități de geam termoizolant.

Începând cu anul 2001, compania s-a angajat în vânzarea externă și a construit fabrici suplimentare în Polonia. De asemenea, și-a extins oferta către noi segmente de piață.

Compania a devenit cel mai mare producător european de sticlă plată prelucrată pentru industria construcțiilor. Primele filiale străine au fost înființate în 2014 și ulterior, în anul următor, primele fabrici de producție străine.

Pe piața globală oferă produse sub marca PRESS GLASS, iar pentru piața rezidențială din Marea Britanie sub marca GLASS SYSTEMS.

În anul 2015, a fost înființată o fabrică în Croația și a preluat patru fabrici în Regatul Unit. În 2017, a început producția în Statele Unite și au preluat încă două fabrici în Marea Britanie.

Ziua sustenabilitatii
Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator