Trimite unui prieten

Lângă Universitate au început lucrările la noul pod peste Peța

Joi , 20 Septembrie 2018, 13:59

Exportă PDF - Lângă Universitate au început lucrările la noul pod peste Peța Tipărește pagina - Lângă Universitate au început lucrările la noul pod peste Peța Trimite unui prieten - Lângă Universitate au început lucrările la noul pod peste Peța
Lângă Universitate au început lucrările la noul pod peste Peța

În data de 17 septembrie s-a dat ordinul de începere la partea de construcție a noului pod de lângă Universitate peste pârâul Peța, în locul celui vechi, care a fost demolat. Miercuri, 19 septembrie a început turnarea fundației primei culeei a podului, urmând a fi executată cofrarea elevației.

În prezent se fac umpluturile în interiorul incintei de palplanșe pentru a se putea scoate palplanșele, după care se va crea a doua incintă pe malul celălalt, în care se va face săpătura aferentă, urmând a se efectua cofrarea în vederea efectuării turnării radierului. Ulterior se va turna fundația celei de-a doua culeei.

Demolarea vechiului pod a fost necesară întrucât nu mai prezenta siguranţă în desfăşurarea traficului, fiind construit în anul 1940.

Noul pod va avea o lungime de 19,25 m și o deschidere de 18,59 m, lățimea carosabilului fiind proiectată la 2x3,50 m iar cea a trotuarelor la 2x2,40 m, care va include și câte o pistă de biciclete cu o lățime de 1 m.

Construcția podului este realizată de asocierea de firme SC Drumuri Bihor SA (lider) - SC Proexco SRL - SC Trameco SA - SC General Standard Antreprenor General SRL. Valoarea totală a investiţiei este de 1.477.315 lei, durata de execuţie fiind de 4 luni.

Circulația rutieră pe strada Făgărașului, tronson Pod Peța - Sala de Sport a Universității, și peste Podul Peța, între Calea Armatei Române și strada Universității, va fi închisă până în data de 30.10.2018, pentru execuția lucrărilor de „Construire pod peste pârâul Peța între Calea Armatei Române - strada Universității, inclusiv demolare pod".

În atașament puteți vizualiza o galerie foto.

 

Galeria foto - Lângă Universitate au început lucrările la noul pod peste Peța

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator