Trimite unui prieten

Liber la picnic în zona Silvaș

Joi , 4 August 2016, 14:58

Exportă PDF - Liber la picnic în zona Silvaș Tipărește pagina - Liber la picnic în zona Silvaș Trimite unui prieten - Liber la picnic în zona Silvaș
Liber la picnic în zona Silvaș

 

Viceprimarul Florin Birta a susținut  azi, 4 august 2016, o conferinta de presă în  zona de picnic Silvaș, în cadrul căreia a prezentat modul în care a fost amenajată zona, utilitățile asigurate aici de Primăria Oradea, dar și alte investiții făcute aici recent de administrația locală.

Zona de picnic Silvaș este reprezentată de terenul situat lângă albia râului Crişul Repede, între străzile Făcliei şi Dragoş Vodă. Acest perimetru are statut de zonă indicată  pentru activităţile de picnic în municipiul Oradea.

"Avem aici o zonă de picnic care se întinde pe o suprafață de cca 1 ha și unde cetățenii orașului, și nu numai, pot veni pentru a se relaxa, pentru a face o baie și a-și petrece timpul liber în natură într-un mod plăcut. Pentru o bună vizibilitate în zonă la lăsarea serii, Primăria Oradea a montat aici stâlpi de iluminat, iar pentru a veni în sprijinul menținerii curățeniei au fost amplasate 10 coșuri de gunoi din 100 în 100 de m și o incintă metalică cu două eurocontainere pentru deșeuri, unul pentru fracția umedă și altul pentru fracția uscată. Totodată, au fost aduse 25 de mese din beton de la Administrația Domeniului Public și peste 100 de butuci de  lemn, pentru ca cei care își petrec timpul aici să se poată așeza la o masă să joace șah, table sau pur și simplu să ia masa.  Ne bucurăm să constatăm că deja peste 100 de persoane folosesc zilnic această zonă de picnic, iar numărul lor va crește cu siguranță", a spus viceprimarul Florin Birta .

Primăria Oradea a amenajat și a asfaltat aleile, după care a construit aici un pod metalic de cca 8 m lungime, care face legătura dintre zona de picnic Silvaș și insula care se află în mijlocul râului. Costurile construcției acestui pod metalic se ridică la 8000 de lei. Lucrările de amenajare, îndepărtare a vegetației uscate, igenizare și salubrizare a zonei de picnic Silvaș s-au făcut în colaborare cu Penitenciarul Oradea, cu care Primăria Oradea are un parteneriat.

Programul de acces în zona de picnic Silvaș este între orele 8:00 și 23:00 iar intrarea este liberă.

Potrivit Regulamentului privind desfăşurarea activităţilor de picnic, care stă la baza Hotărârii Consiliului Local nr. 269 din 28.04.2015, în zona de picnic Silvaș este interzisă aprinderea focului.

"Toată zona de picnic Silvaș va fi întreținută, curățată și salubrizată de firma Adenandra. Aceasta va avea obligația să tundă iarba, să golească coșurile de gunoi și să mențină curățenia în acest perimetru. În perioada următoare Primăria va finaliza amenajarea insulei din mijlocul râului prin aducere de pământ și gazonare, iar până la sfârșitul lunii august va finaliza amenajarea malului stâng al Crișului, unde în curând orădenii vor putea ieși să își petreacă timpul liber", a încheiat viceprimarul Florin Birta.

 

 

Galeria foto - Liber la picnic în zona Silvaș

Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator