Trimite unui prieten

Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” – a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea, reabilitată energetic pe fonduri europene

Joi , 13 Mai 2021, 13:30

Exportă PDF - Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” – a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea, reabilitată energetic pe fonduri europene Tipărește pagina - Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” – a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea, reabilitată energetic pe fonduri europene Trimite unui prieten - Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” – a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea, reabilitată energetic pe fonduri europene
Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” – a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea, reabilitată energetic pe fonduri europene

Lucrările de reabilitare termică a Liceului Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" (str. Aluminei nr. 88) se află într-un stadiu avansat de realizare. Începute în urmă cu un an, lucrările se execută pe fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritate de investiții - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor.

Executantul este S.C EUROCIV CONS S.R.L, iar prețul contractului este de 6.823.878,20 lei (fără TVA). Lucrările vor fi încheiate până la începutul anului viitor.

"Unul din obiectivele specifice ale proiectului îl reprezintă reducerea consumului anual de energie primară cu 45% față de consumul inițial, acest lucru aducând beneficii evidente din punct de vedere a reducerii pierderilor de căldură, a îmbunătățirii confortului interior și a eficienției energetice. Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" este a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea reabilitată energetic pe fonduri europene, după Colegiul Tehnic Traian Vuia, Colegiul Național Onisifor Ghibu, Școala Gimnazială Dacia, Grădinița nr. 20 și Școala Gimnazială nr. 11", a precizat primarul Florin Birta.

Tot pe fonduri europene au fost reabilitate energetic extinderile realizate la Grădinița nr. 53 și Creșa nr. 7 (str. Călugăreni nr. 4 A), la Grădinița nr. 28 și Creșa nr. 4 (Aleea Onisifor Ghibu nr. 16) și s-a construit grădinița și creșa eficientă energetic din Parcul Industrial I (str. Gh. Mărdărescu nr. 12).

Imobilul situat pe str. Aluminei nr. 88, în care funcționează Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu", este alcătuit din trei corpuri de clădire: Corpul A (P+2E), Corpul B (P+2E) și Corp clădire sala de sport (P).

În ceea ce privește lucrările executate până în prezent, a fost finalizată atât la corpul A cât și la Corpul B înlocuirea instalației de încălzire. La corpul B a fost înlocuită integral învelitoarea din ţiglă, au fost izolate termic fațadele cu vată minerală, apoi suprafața acestora a fost amorsată, în acest moment lucrându-se la aplicarea tencuielilor decorative. Lucrările de înlocuire a instalaţiei sanitare sunt executate în proporție de 60%.

După finalizarea reabilitării Corpului B, vor începe lucrările și la Corpul A, aici funcționând momentan sălile de clasă.

După terminarea lucrărilor pe fonduri europene se va trece la reabilitarea interioară a clădirii pe buget local, urmând să fie executate finisaje interioare/zugrăveli, amenajarea grupurilor sanitare, înlocuire gresie/faianță, montare pardoseală din tarkett și înlocuirea ușilor la sălile de clasă.

Galeria foto - Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” – a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea, reabilitată energetic pe fonduri europene

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator