Trimite unui prieten

Lucrările de reabilitare termică și energetică a Spitalului Județean au ajuns la stadiul de 85%

Marti , 15 Noiembrie 2022, 15:00

Exportă PDF - Lucrările de reabilitare termică și energetică a Spitalului Județean au ajuns la stadiul de 85% Tipărește pagina - Lucrările de reabilitare termică și energetică a Spitalului Județean au ajuns la stadiul de 85% Trimite unui prieten - Lucrările de reabilitare termică și energetică a Spitalului Județean au ajuns la stadiul de 85%
Lucrările de reabilitare termică și energetică a Spitalului Județean au ajuns la stadiul de 85%

Lucrările de reabilitare energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea au ajuns la stadiul de 85%. Au fost modernizate mai multe secții precum: neurologie, neurochirugie, chirurgie plastică, ortopedie I și II, oftalmologie, ORL, chirurgie orală maxilo-facială și chirurgie I și II.

Eficiență energetică, arhitectură modernă, confort crescut și condiții mai bune în cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. Toate acestea se realizează în cadrul proiectului de reabilitare termică și energetică „Creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea", cu cod smis 115155, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Până în prezent, au fost finalizate lucrările de anvelopare a celor două corpuri de clădire cu sistem de fațadă ventilate, reabilitarea termică a acoperișului terasei prin refacerea izolațiilor precum și schimbarea integrală a tâmplăriei exterioare performantă termic.

Au fost montate jaluzelele exterioare metalice pe fațada de sud a clădirii corpului A, fiind efectuate lucrările de termoizolație și hidroizolație la învelitoare și subsol. Totodată, au fost montate 280 de bucăți panouri fotovoltaice, s-au montat pompele de căldură - sol-aer/apă de la centrala termică și sondele geotermale.

Sistem de alimentare cu energie electrică și iluminat, reabilitat

Investiția cuprinde și execuția de lucrări interioare, stadiul cărora se află la 85%. Are loc modernizarea sistemului de încălzire și ventilație. Sistemul de încălzire/răcire propus este sistemul radiant cu plăci din gipscarton montate pe tavan. Este introdus un sistem de ventilare locală cu recuperarea căldurii.

Tot în cadrul lucrărilor interioare are loc reabilitarea instalațiilor sanitare prin înlocuirea bateriilor de lavoar existente cu baterii cu senzor pentru economisirea apei. Este reabilitat sistemul de alimentare cu energie electrică și iluminat, fiind înlocuite tablourile existente. Corpurile actuale de iluminat sunt înlocuite cu corpuri LED de ultimă generație. S-a montat un sistem de panouri fotovoltaice și sistem integrat de stocare a energiei electrice. Totodată, a fost instalat sistemul de monitorizare, control și management energetic BMS (Building Management Sistem).

Complementar lucrărilor de creșetere a performanței energetice a unității spitalicești sunt executate și lucrări de reabilitare interioară gestionate de Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. 

Contractul de execuție a fost încheiat cu asocierea de firme formată din SC Drum Asfalt SRL -  lider de asociere, SC Nord Conforest SA, SC TRAMECO SA și SC TERMOLINE SRL, lucrările urmând să fie finalizate în 2023.

Valoarea proiectului este de 37,149,515.73 lei inclusiv TVA. Finanțarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a municipiului Oradea este de 2% din valoarea eligibilă.

 

 

Galeria foto - Lucrările de reabilitare termică și energetică a Spitalului Județean au ajuns la stadiul de 85%

Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator