Trimite unui prieten

Lucrările la cele trei centre de cartier se află într-un stadiu avansat, între 60 - 80%

Marti , 1 Noiembrie 2022, 14:28

Exportă PDF - Lucrările la cele trei centre de cartier se află într-un stadiu avansat, între 60 - 80% Tipărește pagina - Lucrările la cele trei centre de cartier se află într-un stadiu avansat, între 60 - 80% Trimite unui prieten - Lucrările la cele trei centre de cartier se află într-un stadiu avansat, între 60 - 80%
Lucrările la cele trei centre de cartier se află într-un stadiu avansat, între 60 - 80%

Investițiile în regenerare urbană, concretizate în amenajarea unor centre de cartier, precum Piața Magnoliei, Cazaban sau Nufărul vor genera spaţii urbane moderne, care vor putea fi accesate de toți locuitorii orașului.

Procentul de realizare a celor trei centre de cartier este în prezent între 60-80%, suprafața totală de intervenție fiind de 25.521 mp. Investițiile se fac prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Piațeta Magnoliei

La Piațeta Magnoliei, lucrările sunt realizate în procent de 80%.  Până în prezent au fost realizate: lucrări de terasamente și demolări; lucrări de infrastructură și suprastructură (precum construcții trepte, realizarea instalațiilor electrice, alimentare cu apă, irigații și canalizări, montare de borduri, rigole, pavaje, trepte, construcții jardiniere din beton), amenajarea zonelor verzi, lucrări pentru amenajarea locurilor de joacă.

În continuare, în funcție și de condițiile meteo, se vor finaliza lucrările de pavaje, amenajarea locurilor de joacă, placarea fântânii, instalația arteziană, amenajarea spatiilor verzi, montarea corpurilor și stâlpilor iluminat, montarea mobilierului urban, amenajarea stației de autobuz și instalarea celor două toalete publice, una dintre ele fiind pentru persoanele cu dizabilități.

Piațeta Nufărul

Piațeta Nufărul este realizată într-un procent de 70%. Și aici au fost realizate lucrări de terasamente, lucrări de infrastructură și suprastructură, amenajarea zonelor verzi și a locurilor de joacă.

În continuare se vor finaliza lucrările la pavaje, se vor monta corpuri și stâlpi iluminat, mobilier urban, se vor instala stația de biciclete, un info-point și panouri info, vor fi amenajate locuri de joacă, spații verzi și platforme cu structură metalică placate cu lemn.

Piațeta Cazaban

În ceea ce privește stadiul lucrărilor la  Piațeta Cazaban, acesta este de 60%.

De menționat că această piațetă se pavează cu plăci din beton compozit, plăci care sunt realizate dintr-un material utilizat în premieră în România.

Astfel, în placa de beton a pavajului, ultimii 2 centimetri sunt formați ca strat de uzură. Acesta este compus dintr-un praf de rocă de nisip de cuarț, cu agregat de cuarț, de diferite culori și este protejat de o foiță de teflon care îi conferă rezistență la razele UV, îngheț/dezgheț și permite curățarea ușoară a petelor. Pavajul carosabil este montat pe un strat de beton macroporos care permite drenarea apelor, pe vertical, prin stratificații până în pământ.

Până în prezent au fost realizate lucrări de terasamente, lucrări de infrastructură și suprastructură, instalare stâlpi de iluminat. În perioada următoare se vor continua lucrările la pavaje, la sistemul de iluminat, la fântâna arteziană, amenajarea spațiilor verzi, montarea mobilierului urban și realizarea stației de autobuz. 

În atașament găsiți o galerie foto.

 

Galeria foto - Lucrările la cele trei centre de cartier se află într-un stadiu avansat, între 60 - 80%

Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator