Trimite unui prieten

MARATON FOTOGRAFIC INTERNAȚIONAL DE ZIUA ORAȘULUI

Marti , 10 Octombrie 2017, 13:58

Exportă PDF - MARATON FOTOGRAFIC INTERNAȚIONAL DE ZIUA ORAȘULUI Tipărește pagina - MARATON FOTOGRAFIC INTERNAȚIONAL DE ZIUA ORAȘULUI Trimite unui prieten - MARATON FOTOGRAFIC INTERNAȚIONAL DE ZIUA ORAȘULUI
MARATON FOTOGRAFIC INTERNAȚIONAL DE ZIUA ORAȘULUI

Asociația Internațională "Euro Foto Art" a pregătit de Ziua Orașului Oradea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea, respectiv Clubul Fotografic "Nufărul" un maraton fotografic internațional.

Evenimentul va debuta cu vernisarea în sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică "Ștefan Tóth István" ale Muzeului Cetății și Orașului Oradea, a Expoziției Artiștilor Fotografi din Orașele Înfrățite cu Oradea. Cu această ocazie vor fi expuse 36 de fotografii de format mare, realizate de artiști fotografi din Debrecen (Ungaria), Montbéliard (Franța), Oradea (România), Ivano-Frankivsk (Ucraina) și Waregem (Belgia). Fotografiile au fost realizate de reputați artiști fotografi din orașele înfrățite cu Oradea și prezintă frumusețile acestora. Vernisajul expoziției internaționale de artă fotografică va avea loc joi, 12 octombrie 2017, la ora 11:00, în prezența unor artiști fotografi expozanți: Caudiu Oros, Ovi D. Pop EFIAP și Remus Toderici din Oradea (RO), Oláh Tibor și Varga József Debrecen (HU), respectiv Oleksandra Menychuk, Geeb Anatoly, Gleb Oksana, membri ai Fotoclubului "Kolumb" din Ivano-Frankivsk (UA). Publicul prezent la inaugurarea maratonului fotografic internațional și vernisajul expoziției va fi salutat de căre doamna Angela Lupșea, director al Muzeului Cetății și Orașului Oradea.

În continuare la ora 12:00, va avea loc în sălile de expoziții 8 și 9 ale secției de Istorie a Cetății și Orașului Oradea vernisajul expoziției de retrospectivă a cunoscutului artist fotograf Németh Francisc AFIAP din Lupeni, intituată "În lumina umbrelor", care se va prezenta în fața pubicului cu 40 de fotografii alb-negru și color de format mare, care cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: peisaje, potrete, eseuri fotografice. Artistul fotograf expozant de 73 de ani s-a născut la Cluj-Napoca și a copilărit în Oradea. Spiritul fotografiei l-a atins la vârsta de 15 ani, când a descoperit într-o librărie din Lupeni cartea intitulată "Invață să fotografiezi". În lipsa unor artiști fotografi de marcă din orașul în care a trăit, a fost nevoit să se specializeze sub formă autodidactă. Din anul 1975 a participat cu lucrările sale la diferite saloane naționale și internaționale în 5 continente ale lumii. Pentru meritele sale artistice, în anul 1985 Federația Internațională de Artă Fotografică i-a acordat distincția AFIAP. Cele două expoziții vor rămâne la dispoziția publicului vizitator timp de o lună.

Maratonul fotografic internațional se va încheia cu vernisajul expoziției artistei fotogaf Petryna Dmytro din Ivano Frankivsk (UA), la ora 18:00, în Galeria "Euro Foto Art", în prezența unor artiști fotografi din orașul înfrățit cu Oradea. Pe simezele cunoscutei Galerii vor fi instalate 100 de fotografii alb-negru și color de o reală valoare artistică. Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1974, în orașul Ivano Frankivsk (UA) și a început să fotografieze independent din anul 1991. Între anii 2005 - 2010 a lucrat ca fotograf de studio, iar în anul 2005 a devenit membru al Asociației Fotografilor din Ucraina și totodată este distins de Federația Interanațională de Artă Fotografică, care i-a acordat distincția AFIAP. În anul 2016 a obținut distincția EFIAP și a fost ales președinte al Organizației Fotografice regionale din Ucraina. Cu lucrările sale a participat la peste 20 de expoziții de grup în Ucraina, Polonia, Olanda și Germania, iar în România expune pentru prima dată. Expoziția artistei fotograf Petryna Dmytro va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 25 octombrie 2017, în zilele de lucru, între orele 08:00 - 19:00, la care intrarea este gatuită.

Lucrările celor trei expoziții organizate în cadrul Anului "Sfântul Ladislau" vor fi prezentate de căre criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expozițiile vor fi vernisate de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale "Euro Foto Art". Momentele muzicale ale maratonului fotografic vor fi oferite de către artistul de violă Thuzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul internațional.

 

Galeria foto - MARATON FOTOGRAFIC INTERNAȚIONAL DE ZIUA ORAȘULUI

Fișiere - MARATON FOTOGRAFIC INTERNAȚIONAL DE ZIUA ORAȘULUI

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator