Trimite unui prieten

Măsuri pentru persoanele fără adăpost, în miez de iarnă

Miercuri , 12 Ianuarie 2022, 19:36

Exportă PDF - Măsuri pentru persoanele fără adăpost, în miez de iarnă Tipărește pagina - Măsuri pentru persoanele fără adăpost, în miez de iarnă Trimite unui prieten - Măsuri pentru persoanele fără adăpost, în miez de iarnă
Măsuri pentru persoanele fără adăpost, în miez de iarnă

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate pentru perioada actuală și următoare, temperaturile urmând să scadă mult sub pragul înghețului, ne îngrijim de persoanele care, din diferite motive, sunt greu încercate de viaţă, neavând un adăpost.

În acest sens, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea roagă comunitatea locală să anunţe despre zonele sau locaţiile în care se adăpostesc oameni ai străzii, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale: 0259-969, în intervalul orar 10.00 - 22.00, care are disponibilă o mașină pentru ridicarea acestor persoane, sau la numărul de telefon non-stop 0359/466666 al Adăpostului de Noapte.

Adăpostul de Noapte este situat pe str. J. Gutenberg nr. 8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri, care la nevoie pot fi suplimentate. 

Direcția de Asistență Socială Oradea, oferă cazare în cele 2 corpuri de clădire si cele 9 containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă şi grupuri sanitare, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

De asemenea, persoanele cazate aici primesc un set de haine curate, un ceai cald şi nu în ultimul rând, sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

În Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeaşi adresă, respectiv J. Gutenberg nr. 8, peste zi, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă și, nu în ultimul rând, se pot bucura de vizionarea unui film și de lecturarea unei cărți.

Cu sprijinul Poliției Locale numărul beneficiarilor Adăpostului de Noapte a crescut în ultima perioadă de la 40 la 60 de persoane, cazate în prezent aici.

Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator