Trimite unui prieten

Noi controale în cadrul campaniei de verificare a colectării selective

Joi , 13 Ianuarie 2022, 12:52

Exportă PDF - Noi controale în cadrul campaniei de verificare a colectării selective Tipărește pagina - Noi controale în cadrul campaniei de verificare a colectării selective Trimite unui prieten - Noi controale în cadrul campaniei de verificare a colectării selective
Noi controale în cadrul campaniei de verificare a colectării selective

În perioada 4 ianuarie - 7 ianuarie 2022, Primăria Oradea a continuat campania de verificare a modului de colectare selectiv a deșeurilor reciclabile și biodegradabile de către utilizatorii serviciului public de salubrizare (persoane fizice, persoane juridice) din zona de case de pe  străzile Colinelor, Bartok Bela, Rafael Sanzio, Branului, Primăriei, Ep. Mihai Pavel, Jean Calvin, Piața Unirii, precum și la un număr de 11 asociații de proprietari de pe  străzile Ștefan cel Mare și Milcovului.

Controalele au fost efectuate prin patrule mixte compuse din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Oradea, S.C. RER VEST S.A și S.C. ECO BIHOR S.A, cu sprijinul Direcției Poliției Locale Oradea.

În urma controlului efectuat la fracția de deșeu reciclabil la un număr de 257 utilizatori ai serviciului de salubrizare de pe străzile Primăriei, Ep. Mihai Pavel, Jean Calvin, Piața Unirii, s-a constatat că 123 utilizatori au scos recipienții /sacii în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate. Din aceștia, 4 nu au  colectat corespunzător.

La controlul efectuat la fracția de deșeu biodegradabil, s-au verificat un număr total de 170 utilizatori ai serviciului de salubrizare de pe străzile Colinelor, Bartok Bela, Rafael Sanzio, Branului. Din aceștia, un număr de 42 utilizatori au scos recipienții în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate, deșeuri neconforme fiind identificate la un număr de 14 de generatori de deșeuri Deșeul biodegradabil a fost precolectat corect la 5 asociații de proprietari din cele 11 verificate.

În urma controalelor efectuate, Poliția Locală a aplicat 18 avertismente persoanelor fizice și 6 asociațiilor de proprietari, urmând că la viitorul control neconformitățile constatate să fie sancționate cu amendă.

Primăria Municipiului Oradea dorește să mulțumească tuturor utilizatorilor serviciului de salubrizare menajeră care au înțeles și au aplicat corect regulile de colectare selectivă.

Atragem atenția locuitorilor asupra faptului că toate categoriile de utilizatori ai serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de locatari, agenți economici, instituții publice) au obligația legală de precolectare separată a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară, în recipientele distinct inscripționate asigurate de operatorul serviciului.

Ghidul de colectare distribuit de S.C. RER VEST S.A. poate fi consultat și în format electronic accesând link-ul https://rervest.ro/utile/ghid-de-colectare/ .  Pentru informații suplimentare cu privire la colectarea selectivă și la nerespectarea drepturilor/obligațiilor contractuale, utilizatorii serviciului de salubrizare pot apela serviciul de dispecerat al prestatorului SC RER VEST SA la:

-       0374885693 - Program telefonic (luni - vineri) 07:00 - 19:00

-       0259433195 - Program telefonic (luni - duminică) 19:00 - 07:00

-       0259433195 - Program telefonic (sâmbătă - duminică) 07:00 - 19:00

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator