Trimite unui prieten

Noi tarife de parcare în Oradea

Luni , 10 Ianuarie 2022, 13:33

Exportă PDF - Noi tarife de parcare în Oradea Tipărește pagina - Noi tarife de parcare în Oradea Trimite unui prieten - Noi tarife de parcare în Oradea
Noi tarife de parcare în Oradea

Începând cu acest an, peste 1.300 de locuri de parcare din Oradea sunt taxate ca parcări din Zona 0 roșie, taxa pentru staționarea autovehiculelor fiind de 8 lei/oră. Primăria Oradea a montat indicatoarele de parcare cu „zona zero", urmând ca locurile să fie marcate cu vopsea roșie.

De la 1 ianuarie, 1.364 de locuri de parcare din Oradea sunt în zona 0 roșie, 1.756 în zona 1 galbenă, iar 4.466 în zona 2 albă. Modificările tarifelor pentru parcările publice cu plată au fost făcute în baza strategiei de administrare a parcărilor. Astfel, s-a introdus o nouă zonă de tarifare on-street (parcări stradale) - Zona 0 (marcaj ROȘU), în zonele adiacente parcărilor off-street (parcări supraterane sau subterane) construite în Oradea. Este vorba de zona de 300 m din jurul parcărilor supraterane sau subterane din Oradea.

Pentru ocuparea intensivă a locurilor de parcare, tariful este 8 lei/oră, cu limitare la 1 oră, orarul fiind 7.00-21.00, de luni până vineri.

Prin această nouă zonă de tarifare, se dorește determinarea celor care preferă să parcheze pe carosabil, cu toate că au în apropiere o parcare supra/subterană, să aleagă să parcheze într-o parcare amenajată, unde tariful este de 3 lei/1 h, decât pe carosabil (zona roșie) unde tariful este de 8 lei/1 h.

O altă modificare privește aplicarea unui tarif redus de parcare în parcările off-street în intervalul orar 18:00 - 7:00, respectiv 1,5 lei/oră. În schimb, prețul pentru parcarea cu marcaj alb rămâne de 3 lei/oră. iar pentru cea cu marcaj galben de 4 lei/oră.

Tot de la 1 ianuarie abonamentul stradal de parcare (zona 2) este 120 lei/lună pentru persoanele fizice, respectiv 180 lei/lună pentru persoanele juridice. Pentru parcările rezidențiale prețul abonamentului este de 160 lei/an.

Au fost modificate și tarifele pentru parcarea din curtea Primăriei. Astfel, primele 30 de minute sunt gratuite, între 30 de minute și o oră tariful este de 10 lei, între 1 oră până la 2 ore - 25 de lei, iar peste 2 ore - 50 de lei.  

 

 

Galeria foto - Noi tarife de parcare în Oradea

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator