Trimite unui prieten

Oradea, Capitala Verde a României, sărbătoreşte pe 2 iunie

Marti , 29 Mai 2012, 16:03

Exportă PDF - Oradea, Capitala Verde a României, sărbătoreşte pe 2 iunie Tipărește pagina - Oradea, Capitala Verde a României, sărbătoreşte pe 2 iunie Trimite unui prieten - Oradea, Capitala Verde a României, sărbătoreşte pe 2 iunie
Oradea, Capitala Verde a României, sărbătoreşte pe 2 iunie

Municipiul Oradea sărbătoreşte pe 2 iunie în stil eco, după ce la începutul lunii martie a fost desemnat Capitala Verde a României prin proiectul Umbrela Verde, derulat de Tuborg România în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor.
În perioada 1-3 iunie, Oradea va fi gazda unor evenimente menite să atragă atenţia comunităţii locale cu privire la importanţa promovării şi adoptării unui stil de viaţă orientat către protejarea mediului înconjurator, prin crearea de spaţii verzi, protejarea celor existente şi reciclarea selectivă. Pe 2 iunie orădenii vor avea parte de multe surprize pregătite de Umbrela Verde, in parteneriat cu Primaria Oradea.
„Suntem foarte bucuroşi că anul acesta am primit recunoaştere prin acordarea titlului de Capitală Verde a României. Ne dorim ca atât autorităţile locale, cât şi locuitorii Oradei, să fie responsabili în ceea ce priveşte protecţia mediului. Invităm toti locuitorii oraşului să participe la acţiunile pregătite de Umbrela Verde, să se bucure de acest eveniment si sa fie mandri ca locuiesc intr-un oras verde si curat", susţine primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Orădenii vor fi provocaţi să participe la competiţia "Spaţii verzi de care suntem mândri", concurs ce va consta în amenajarea spaţiului verde din faţa blocului în care locuiesc. Cele mai frumoase spaţii vor fi recompensate, în urma unui proces de selecţie făcut de o comisie specializată. Pentru a marca câştigarea acestui titlu, organizatorii au pregătit o serie de materiale prin care sunt subliniate parte din motivele care au facut Oradea să devină Capitala Verde a României, precum Harta Spaţiilor Verzi şi broşura Oradea, Capitala Verde a României. Sâmbată, 2 iunie, între orele 11:00 - 18:00, orădenii sunt aşteptaţi la cortul Umbrela Verde amplasat pe strada Independenţei, lăngă podul Ferdinand, pentru a primi informaţii despre cum pot contribui la un mediu mai verde şi curat şi pentru a lăsa dorinţa lor eco în Copacul Dorinţelor Verzi. Toţi cei care se vor alinia spiritului "verde" şi vor participa la acţiunile propuse de Umbrela Vede, vor fi răsplătiţi cu un concert susţinut de ROA şi Guess Who, sâmbătă 2 iunie, ora 20.00, în parcarea de pe strada Independenţei (Vulturul Negru).

"Capitala Verde a României reprezintă un model pentru toţi cei care se implică în protecţia mediului înconjurător, de la autorităţi şi până la cetăţeanul de rând. Încă de la lansare am susţinut acest proiect şi vom continua să fim parteneri de încredere. Ne dorim ca din ce în ce mai multe oraşe din România să aspire la titlul de Capitala Verde a României şi să prezinte proiecte sustenabile pentru un mediu mai curat", afirmă dna. Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi Pădurilor.
"Oraşul Oradea şi-a demonstrat interesul pentru activităţi ecologice, tocmai de aceea poartă titlul de Capitală Verde a României. În plus, Oradea va avea prioritate anul acesta în dezvoltarea tuturor acţiunilor desfăşurate de Umbrela Verde, cu sprijinul Ministerului Mediului şi Pădurilor. Încurajăm toate oraşele din România să dezvolte şi să susţină cât mai multe proiecte ecologice pentru că acest lucru înseamnă o îmbunătăţire a calităţii vieţii şi, de ce nu, reprezintă respectul nostru faţă de mediul înconjurător", a declarat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg România şi coordonator al campaniei Capitala Verde a României.

Despre Capitala Verde a Romaniei

Initiativa nationala "Capitala Verde a Romaniei" a luat nastere in 2010, avand drept scop constientizarea importantei implicarii comunitatii in proiectele de mediu alaturi de autoritatile locale. Competitia face parte din programul de responsabilitate sociala Umbrela Verde, lansat de Tuborg in anul 2007 in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor. Sinaia, Botosani si Oradea s-au dovedit a fi "cele mai verzi orase" in 2011, iar cel din urma a fost numit de juriu "Capitala Verde a Romaniei 2012".
Despre Umbrela Verde

Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare faţă de mediu, iniţiată de Tuborg România, în vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt să schimbe o mentalitate profund greşită a românilor: "Gestul meu nu contează" şi să-i convingă că, împreună, trebuie să păstrăm România curată, prin acţiuni care urmăresc responsabilizarea prin puterea exemplului personal.
Programul se bucură în acest moment de sprijinul a peste 1.500 de voluntari şi peste 1000 de bloggeri parteneri. În plus, mai mult de 150.000 de stickere pentru maşină cu mesajul "Eu nu arunc gunoi pe stradă" au fost distribuite atât prin acţiuni punctuale derulate în trafic, cât şi direct beneficiarilor, în urma solicitărilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator