Trimite unui prieten

Oradea Heritage a lansat proiectul „Sinagoga Ludică”

Joi , 22 Septembrie 2022, 12:13

Exportă PDF - Oradea Heritage a lansat proiectul „Sinagoga Ludică” Tipărește pagina - Oradea Heritage a lansat proiectul „Sinagoga Ludică” Trimite unui prieten - Oradea Heritage a lansat proiectul „Sinagoga Ludică”
Oradea Heritage a lansat proiectul „Sinagoga Ludică”

Oradea Heritage (Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor) a lansat proiectul „Sinagoga Ludică", ce cuprinde activități dedicate copiilor și familiei, activități care se vor desfășura în Sinagoga Sion, în zilele de marţi şi duminică.

Proiectul a debutat în parteneriat cu Asociaţia „Teatrul de copii", care are programate spectacole în zilele de marți, dar evenimentele vor continua şi duminica, cu alte entităţi care desfășoară activități în domeniu.

Spectacolele, cu datele și orele de începere, vor fi mediatizate pe platformele online Oradea Heritage și Sinagoga Sion, intrarea fiind gratuită în zilele de marți și parțial duminica, în funcție de complexitatea spectacolului și implicarea colaboratorilor, dar preţul maxim al biletului nu va depăși suma de 5 lei/persoană.

Evenimentul de lansare a avut loc marți, 20 septembrie, de la ora 18.00, fiind prezentat în premieră spectacolul Gâlcevile din Chioggia, susținut de copiii din cadrul Asociaţiei „Teatrul de copii".

În cadrul proiectului, spaţiul Sinagogii se va transforma şi va fi dotat cu obiecte în funcţie de eveniment, pentru a putea găzdui activităţi cât mai interactive copiilor, tinerelor talente sau activităţilor de familie.

„Ne-am gândit să invităm orădenii, în perioada de toamnă, iarnă, primăvară să vină să descopere Sinagoga Sion într-un alt mod, mai ales în zilele de marţi. Duminica vom avea și alte entități invitate, calendarul acestor zile fiind deschis pentru toate entitățile din domeniu. Este un spaţiu generos, care poate fi amenajat pentru diferite ocazii pentru ca cei mici să vină cu plăcere și să fie implicați activ cu familia în domeniul cultural. Aşadar, îi invităm pe toţi cei care desfăşoară activităţi cu copiii să ne caute, să vină să-şi găsească în calendarul nostru spaţiul liber, pentru a oferi orădenilor bucurii, aşa cum comunitatea evreilor se bucură de sărbătoarea Purim", a precizat Angela Lupşea, directorul Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor.

Implementarea proiectului va presupune atragerea a cât mai multor colaboratori locali din domeniul cultural, teatral, educaţional, de divertisment etc.

Asociaţia „Teatrul de copii", condusă de actorul Şerban Borda, va prezenta în zilele de marţi câte un spectacol de teatru, fiind programate deja 42 de reprezentanţii. Pentru ziua de duminică, sunt aşteptaţi şi alţi colaboratori.

 

 

 

Galeria foto - Oradea Heritage a lansat proiectul „Sinagoga Ludică”

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator