Trimite unui prieten

Parcarea etajată de pe George Bariţiu, cu 336 de locuri, a fost finalizată

Joi , 16 Septembrie 2021, 13:38

Exportă PDF - Parcarea etajată de pe George Bariţiu, cu 336 de locuri, a fost finalizată Tipărește pagina - Parcarea etajată de pe George Bariţiu, cu 336 de locuri, a fost finalizată Trimite unui prieten - Parcarea etajată de pe George Bariţiu, cu 336 de locuri, a fost finalizată
Parcarea etajată de pe George Bariţiu, cu 336 de locuri, a fost finalizată

Lucrările la parcarea etajată construită de Administrația Domeniului Public pe locul fostei baze sportive Voința, de pe str. George Barițiu din Oradea, au ajuns la final. Investiția a fost prezentată astăzi de primarul Florin Birta şi directorul ADP Liviu Andrica, în cadrul unei conferinţe de presă. Parcarea va fi dată în folosinţă de luni, 20 septembrie, accesul fiind gratuit în următoarele trei luni.

„Este a cincea parcare pe care o finalizăm pentru a le asigura orădenilor locuri de parcare civilizate și o fluență în trafic, cel puțin în zonele centrale, pentru moment. Parcarea este pregătită să fie dată în folosință de luni, 20 septembrie. Așa cum am stabilit și am statuat, primele 3 luni vor fi gratuite, după care vor intra în vigoare taxele de parcare folosite și la celelalte parcări. Odată cu finalizarea acestei parcări, Oradea dispune de aproximativ 2.000 de locuri de parcare în afara carosabilului. Nu ne vom opri aici. Vom continua acest proces de construcţie a parcărilor. Miercuri s-a postat pe SEAP licitația de proiectare și execuție a parcării de pe strada Iosif Vulcan și suntem aproape de finalizare pentru procedura de proiectare a parcării din zona Spitalului Județean, estimând că anul viitor ambele parcări vor fi începute din punct de vedere al construcțiilor", a declarat primarul Florin Birta.

Noua construcție are o suprafață utilă totală de 7.733,75 mp, având două corpuri de clădire, unul destinat locurilor de parcare și unul cu birouri.

„Parcarea este finalizată în proporție de sută la sută. S-au efectuat toate probele la instalațiile electrice, inclusiv cele sanitare, alimentare cu apă și o probă preliminară la instalațiile de incendiu. Din aquapark avem 3,5 milioane de euro profit, bani pe care i-am investit în această parcare", a precizat Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public SA Oradea.

Corpul A al parcării are o suprafață de 6.512 mp și este structurat astfel: demisol, parter, două etaje și terasă. Vor fi disponibile 336 de locuri de parcare, dintre care 324 locuri auto, șase locuri pentru persoanele cu dizabilități și alte șase pentru motociclete. De asemenea, șoferii vor avea la dispoziție patru stații pentru încărcarea vehiculelor electrice. Parcarea va avea dublu acces, de pe str. George Barițiu și, prin intermediul unui drum de legătură, din str. Academiei.

Corpul B, cu birouri, are o suprafață de 1.221 mp și este structurat astfel: parter, etajul 1 și etajul 2. La parter se regăsește un spațiu comercial în suprafață de 132 mp, grupuri sanitare pentru cei care vin în parcare și scările de acces la etaje.

La etajul 1 sunt șase birouri, dintre care patru în suprafață de 33 mp și două în suprafață de 66 mp, iar la etajul 2, șapte birouri, dintre care patru în suprafață de 33 mp, două în suprafață de 65 mp și unul în suprafață de 17 mp.

La fiecare etaj de birouri au fost amenajate grupuri sanitare și camere pentru depozitarea materialelor de curățenie sau întreținere. Birourile și holurile sunt dotate cu instalații de ventilație, climatizare, parchet etc.

Valoarea investiției este de 3,5 milioane de euro. Lucrările au fost realizate de Construcții Bihor, fiind finanțate din surse proprii de către Administrația Domeniului Public SA Oradea.

În perioada următoare, în urma unor consultări cu Poliția Rutieră, municipalitatea va desființa locurile de parcare de pe str. Academiei, aceasta urmând să devină cu dublu sens pentru a asigura un acces mai bun în parcare. De asemenea, pe strada Roman Ciorogariu, toate parcările vor fi trasate paralel cu bordura, iar pe o parte va fi marcată o pistă de biciclete pentru asigurarea accesului bicicliștilor în zona respectivă.

 

 

 

Galeria foto - Parcarea etajată de pe George Bariţiu, cu 336 de locuri, a fost finalizată

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator