Trimite unui prieten

Parteneriatul cu Consiliul Judeţean pentru inelul rutier metropolitan, aprobat

Marti , 26 Octombrie 2021, 9:14

Exportă PDF - Parteneriatul cu Consiliul Judeţean pentru inelul rutier metropolitan, aprobat Tipărește pagina - Parteneriatul cu Consiliul Judeţean pentru inelul rutier metropolitan, aprobat Trimite unui prieten - Parteneriatul cu Consiliul Judeţean pentru inelul rutier metropolitan, aprobat
Parteneriatul cu Consiliul Judeţean pentru inelul rutier metropolitan, aprobat

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de luni, 25 octombrie, proiectul de hotărâre privind încheierea acord de parteneriat între Consiliul Judeţean Bihor şi Municipiul Oradea, în scopul constituirii unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară pentru implementarea proiectului „Inelul rutier metropolitan Oradea, în cadrul Programului naţional de investiţii Anghel Saligny".

Inel rutier metropolitan va avea o lungime de cca 20 km, fiind un drum judeţean cu două benzi. Rețeaua rutieră va pleca de la aproximativ 10 km de Oradea, respectiv de la intrarea în Oșorhei dinspre Cluj-Napoca, apoi va ajunge ocolind Alparea la intrarea în stațiunea Băile Felix dinspre Beiuș, în zona benzinăriei USA Oil. Drumul DN76 va fi traversat în zona respectivă cu un viaduct înspre Cordău. În continuare, acest inel metropolitan va merge spre comuna Nojorid, ocolind satul Apateu și făcând joncțiune cu drumul național spre Arad și cu viitorul drum expres Oradea-Arad, pe teritoriul comunei Nojorid.

„Cred că acest drum, când va fi realizat, va lua foarte mult din traficul de pe centura Oradiei, descongestionând circulaţia din oraş de o parte din traficul care îl tranzitează în acest moment", a spus primarul Florin Birta. „În perspectiva de dezvoltare a oraşului nostru şi în perspectiva de extindere a oraşului şi a zonei metropolitane, cred că acest drum se va dovedi de o mare utilitate. Mulţumesc Consiliului Judeţean pentru această asociere, fără de care acest drum nu putea fi realizat", a mai precizat edilul.

Finanțarea drumului va fi asigurată din cotele ce revin Consiliului Județean Bihor prin Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny", respectiv suma 140 milioane lei, la care se adaugă cea rezervată Municipiului Oradea, de 43 de milioane lei.

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator