Trimite unui prieten

PENSIONARII NU SUNT AFECTAȚI DE MAJORAREA PENSIILOR ÎN ACORDAREA AJUTORULUI PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI

Miercuri , 12 Ianuarie 2022, 14:07

Exportă PDF - PENSIONARII NU SUNT AFECTAȚI DE MAJORAREA PENSIILOR ÎN ACORDAREA AJUTORULUI PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI Tipărește pagina - PENSIONARII NU SUNT AFECTAȚI DE MAJORAREA PENSIILOR ÎN ACORDAREA AJUTORULUI PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI Trimite unui prieten - PENSIONARII NU SUNT AFECTAȚI DE MAJORAREA PENSIILOR ÎN ACORDAREA AJUTORULUI PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI
PENSIONARII NU SUNT AFECTAȚI DE MAJORAREA PENSIILOR ÎN ACORDAREA AJUTORULUI PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI

Direcția de Asistență Socială Oradea aduce la cunoștința cetățenilor că ajutoarele financiare acordate potrivit Ordonanței de Urgență nr.132/2021 privind acordarea unui ajutor financiar pensionarilor din sistemul public de pensii în anul 2022, precum și pentru modificarea alin.(10) al art.7 din O.U.G. nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență, nu se iau în calcul la stabilirea ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie.

Facem precizarea că pentru pensionarii ale căror drepturi la ajutor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie au fost stabilite până la 31 decembrie 2021, acestea se mențin în plată la același nivel până la 31 martie 2022.

Pentru perioada rămasă din sezonul rece (ianuarie - martie 2022) solicitanții ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie care au calitatea de pensionari și care urmează să solicite dreptul, vor depune, ca și documente doveditoare privind veniturile, cupoanele de pensie aferente lunii decembrie 2021, deoarece majorarea valorii punctului de pensie și a indemnizației sociale stabilite începând cu luna ianuarie 2022 nu se iau în considerare la stabilirea dreptului. 

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezon rece 01.11.2021 - 31.03.2022 sau pentru o fracțiune din această perioadă, în funcție de data depunerii documentației. 
Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică, gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi  și/sau petrolieri  beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 1.386 lei în cazul familiilor şi 2.053 lei în cazul persoanelor singure. Pentru acordarea suplimentului de energie solicitanții trebuie să îndeplinească aceleași condiții (privind veniturile și bunurile aflate în proprietate).

Titularii ajutoarelor pentru încălzire și a suplimentului energetic sunt obligați să comunice orice modificare intervenită în situația locativă, componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data de la care a intervenit modificarea. Comunicarea modificărilor se face prin depunerea unei noi Cereri și declarații pe propria răspundere însoțită de documentele doveditoare care justifică modificarea. Mențiunea aici este că, așa cum spuneam anterior, în cazul pensionarilor ale căror drepturi la ajutor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie au fost stabilite până la 31 decembrie 2021, acestea se mențin în plată la același nivel până la 31 martie 2022, chiar dacă se modifică venitul.

În contextul prevenirii răspândirii noului Coronavirus, Cererile și declarațiile pe propria răspundere completate și însoțite de documentele doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate de către membrii acesteia, precum și celelalte documente necesare se pot transmite către instituția noastră și on-line. 

Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator