Trimite unui prieten

Piațeta Cazaban se pavează cu plăci realizate dintr-un material utilizat în premieră în România

Vineri , 5 August 2022, 14:23

Exportă PDF - Piațeta Cazaban se pavează cu plăci realizate dintr-un material utilizat în premieră în România Tipărește pagina - Piațeta Cazaban se pavează cu plăci realizate dintr-un material utilizat în premieră în România Trimite unui prieten - Piațeta Cazaban se pavează cu plăci realizate dintr-un material utilizat în premieră în România
Piațeta Cazaban se pavează cu plăci realizate dintr-un material utilizat în premieră în România

Piațeta Cazaban se pavează cu plăci din beton compozit, plăci care sunt realizate dintr-un material utilizat în premieră în România. Lucrările sunt realizate în proporție de 40%.

Lucrările de amenajare a piațetei Cazaban, respectiv a zonei cuprinsă între Biserica „Sfântul Duh Mângâietorul" - Sala Sporturilor „Antonio Alexe"  - Casa Tineretului şi Calea Alexandru Cazaban din cartierul Ioșia sunt în plin proces de desfășurare.

"În piațetă se folosesc 2 tipuri de pavaj: de 18 centimetri grosime pentru zona carosabilă și de 12 centimetri grosime pentru zona pietonală. În placa de beton a pavajului, ultimii 2 centimetri sunt formați ca strat de uzură, strat care este compus dintr-un praf de rocă de nisip de cuarț, cu agregat de cuarț, de diferite culori și este protejat de o foiță de teflon care îi conferă rezistență la razele UV, îngheț/dezgheț și permite curățarea ușoară a petelor. Pavajul carosabil este montat pe un strat de beton macroporos care permite drenarea apelor, pe vertical, prin stratificații până în pământ", a precizat primarul Florin Birta.

Plăcile  vor fi de patru culori, urmând ca ele să fie montate într-un design mai deosebit, pentru a sparge monotonia piațetei.

În cadrul proiectului au loc lucrări de desfaceri, lucrări terasamente, săpături, umpluturi, infrastructură, lucrări de canalizare menajeră și pluvială, lucrări pentru alimentare cu apă, lucrări pentru irigații, lucrări instalații electrice, lucrări suprastructură recent demarate, sunt instalate rigole și borduri, iar în momentul de față se pavează.

Centrul de cartier Ioșia se realizează în cadrul proiectului „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea - coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului", finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

Piațeta va fi prevăzută cu o fântână arteziană situată în zona centrală a acesteia, respectiv în zona cuprinsă între biserică și Casa Tineretului.

Lucrarea de amenajare a zonei pietonale din strada Alexandru Cazaban este realizată de SC Erbașu Construcții, iar prețul contractului este de 12.346.696,54 lei (fără TVA).

Lucrarea a început în septembrie 2021, urmând a se finaliza în cursul anului viitor.

Galeria foto - Piațeta Cazaban se pavează cu plăci realizate dintr-un material utilizat în premieră în România

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator