Trimite unui prieten

Premieră istorică la Zoo Oradea. S-au născut doi pui de tigru siberian

Joi , 28 Iulie 2022, 10:36

Exportă PDF - Premieră istorică la Zoo Oradea. S-au născut doi pui de tigru siberian Tipărește pagina - Premieră istorică la Zoo Oradea. S-au născut doi pui de tigru siberian Trimite unui prieten - Premieră istorică la Zoo Oradea. S-au născut doi pui de tigru siberian
Premieră istorică la Zoo Oradea. S-au născut doi pui de tigru siberian

La Grădina Zoologică din Oradea s-au născut, la sfârșitul lunii mai, pentru prima dată în istoria parcului zoo, doi pui de tigru siberian, un mascul și o femelă. Chiar dacă deocamdată se află în carantină, putând fi admirați doar prin geamul de sticlă, puii și mama lor au devenit principala atracție pentru vizitatori.

În vârstă de două luni, micuțele feline sunt sănătoase, cântăresc aproximativ 7 kilograme și se hrănesc cu lapte matern, carne de pui sau vită și ouă.

„Puii vor fi ținuți în carantină până la vârsta de trei luni. Le-am făcut deja o primă vaccinare și deparazitare, urmează a doua, la vârsta de trei luni, după care le vom da drumul în țarc. Este o procedură medicală obligatorie pentru a-și îmbogăți imunitatea", precizează Alexandru Sârbu, medicul veterinar al Grădinii Zoologice din Oradea.

Părinții celor doi pui sunt Frida (7 ani) și Freddy (6 ani), care au fost aduși în luna martie a anului trecut de la un parc zoo din Slovacia. Cei doi blănoși s-au acomodat foarte bine la Grădina Zoologică din Oradea, ca dovadă și faptul că s-au înmulțit, aceștia fiind primii pui ai perechii.

Venirea pe lume a noilor locatari de la Zoo Oradea este cu atât mai îmbucurătoare cu cât tigrii siberieni se înmulțesc destul de greu în captivitate. Astfel, conform statisticilor din domeniu, în anul 2021, în toată Europa s-au născut aproximativ 25 de pui, iar în România, în ultimii ani, doar doi, la Pitești. În momentul de față, în libertate se află doar aproximativ 600 de tigri siberieni, prin urmare este vorba despre o specie rară, ocrotită de lege.

Micuțele feline de la Zoo Oradea nu au deocamdată un nume, prin urmare iubitorii de animale sunt invitați să vină cu sugestii.

„Îi așteptăm pe iubitorii de animale să ne viziteze și să adopte puii de tigru, putând astfel să aleagă și un nume pentru animalul adoptat, nume care va fi trecut pe certificatul de adopție și pe magnetul primit cu ocazia Zilei părinților adoptivi. Este o oportunitate rară cu care nu te întâlnești în fiecare zi, de aceea nu trebuie ratată o vizită la zoo în această perioadă", menționează Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea.

Programul de vizitare a Grădinii Zoologice în perioada aprilie-august este zilnic, între orele 9-19 (până la ora 18, la casierie). 

 

 

Galeria foto - Premieră istorică la Zoo Oradea. S-au născut doi pui de tigru siberian

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator