Trimite unui prieten

Primăria Oradea anunță începerea Toamnei Orădene

Miercuri , 18 Septembrie 2013, 15:30

Exportă PDF - Primăria Oradea anunță începerea Toamnei Orădene Tipărește pagina - Primăria Oradea anunță începerea Toamnei Orădene Trimite unui prieten - Primăria Oradea anunță începerea Toamnei Orădene
Primăria Oradea anunță începerea Toamnei Orădene

 

Viceprimarul municipiului, dl. Ovidiu Mureșan împreună cu directorul Direcției Monitorizare Cheltuieli de Funcționare și Organizare Evenimente din Primăria Oradea - dl. Mircea Oaie au susținut azi, 18 septembrie o conferință de presă în care au anunțat evenimentele pregătite în acest an de municipalitate pentru "Festivalul Toamna Orădeană".

Festivalul marchează împlinirea a 900 de ani de la prima atestare documentară a orașului Oradea.

"În acest an festivalul va începe în data de 20 septembrie și se va încheia la 13 octombrie, având în total 3 săptămâni care vor cuprinde  calupuri de evenimente artistice, culturale sau sportive încadrate de 4 weekenduri. Toate evenimentele au fost gândite în așa fel încât să corespundă cât mai multor categorii de vârstă", a spus viceprimarul municipiului, dl. Ovidiu Mureșan.

Directorul Direcției Monitorizare Cheltuieli de Funcționare și Organizare Evenimente - dl. Mircea Oaie a vorbit despre deschiderea festivalului, care va fi făcută de un alai de artiști, ce va traversa str. Republicii pietonal anunțându-i pe orădeni de debutul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Toamna Orădeană.

"În final, orădenii vor fi aceia care vor da nota acestei ediții a festivalului. Noi în colaborare cu anumite instituții din municipiu am încercat să aducem elemente de noutate festivalului, realizând un program divers care să fie pe placul cât mai multor orădeni, și nu numai", a spus directorul Direcției Monitorizare Cheltuieli de Funcționare și Organizare Evenimente - dl. Mircea Oaie

Bugetul festivalului este de 450.000 lei.

Evenimentele primului weekend (20, 21 și 22 septembrie) se vor desfășura în Piața Regele Ferdinand și vor cuprinde o serie de evenimente teatrale ce vor avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Oradea.

Prezentă la conferință, reprezentanta Teatrului Regina Maria, d-na Victoria Balint a anunțat că anul acesta vom avea pentru prima dată la Oradea un Festival Internațional de Teatru, care va îngloba trei mari secțiuni: Festivalul de teatru scurt, Festivalul de teatru circ - concept nou de mare succes în Europa și Festivalul de teatru pentru copii Arcadia. La acest mare eveniment teatral sunt invitați artiști din Franța, Begia, Austria, Ungaria. Festivalul Internațional de Teatru va cuprinde în total 70 de manifestări, fiind cel mai bogat program de teatru prezentat vreodată la Oradea.

Cel de-al doilea weekend (27, 28 și 29 septembrie) se va desfășura în Parcul Bălcescu și pe lângă manifestările artistice din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Oradea va cuprinde o serie de concerte folclorice.

Iubitorii de muzică, vor putea ca miercuri, 2 octombrie să îl vadă concertând live pe marele muzician Gheorghe Zamfir alături de Corul Fiat Lux la Filarmonica de Stat din Oradea, de la ora 19:00.

Cel de-al treilea weekend (4,5 și 6 octombrie) își va etala evenimentele în parcarea de la Sala Sporturilor Antonio Alexe. În acest weekend va avea loc Festivalul Vinului, care a pregătit o serie de concursuri cu premii pentru orădeni, dar și concerte de muzică populară, ce vor fi susținute de artiști precum: Cornel Borza, Angela Rusu, Ansamblul Profesionist Crișana, Ghiță Munteanu sau Aurel Tămaș.

Ultimul weekend al Festivalului Toamna Orădeană(11, 12 și 13 octombrie) va avea loc în Parcul 1 Decembrie și va cuprinde o serie de evenimente dedicate celor mici  în cadrul Festivalului pentru Copii Arcadia, dar și prin evenimentele pregătite de Orășelul Copiilor.

De menționat că în fiecare zi de luni din perioada festivalului, respectiv pe data de 23 septembrie, 30 septembrie și 7 octombrie, între orele 9:00 - 18:00  accesul la Grădina Zoologică va fi gratuit pentru toți doritorii. De asemenea, în fiecare zi de sâmbătă din timpul festivalului, Primăria Oradea va asigura accesul gratuit la obiectivul turistic Turnul Primăriei între orele 12:30 -19:00 pentru toți doritorii.

Ziua de 12 Octombrie - Ziua Orașului Oradea va fi marcată printr-o ședință festivă a Consiliului Local, urmată de un ceremonial militar și religios, după care seara de la ora 18 până la ora 22:40 vor concerta: ANYSOUND, MAGNETON, NAGY FERO și BEATRICE, SHERBY, CRBL și  SMILEY, după care va urma un frumos joc de artificii.

Duminică, 13 octombrie, orădenii vor putea asculta de la ora 19:00 concertele susținute de ELECTRIC FENCE, CARGO și DIRECȚIA 5. Tot de la ora 19:00, iubitorii de muzică de operă vor putea asculta concertul de operă TOSCA, susținut la Teatrul de Stat Oradea de Asociația Opera Per Sempre.

În atașament găsiți un  material detaliat cu toate evenimentele festivalului.

 

 

Galeria foto - Primăria Oradea anunță începerea Toamnei Orădene

Fișiere - Primăria Oradea anunță începerea Toamnei Orădene

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator